in

Langste man ter wereld ontmoet voor het eerst kleinste vrouw ter wereld

In de Egyptische stad Caïro vond een wel hele bijzondere ontmoeting plaats. Het ministerie van cultuur had een ontmoeting tussen de langste man ter wereld en de kleinste vrouw ter wereld geregeld.

De langste man ter wereld is de Turkse Sultan Kösen, die 2,51 meter lang is. Daarentegen meet de kleinste vrouw ter wereld, Jyoti Amge uit India, 62 centimeter. Beide staan vermeld in het Guinness Recordboek. De 35-jarige Sultan werkt als boer met zijn ouders en is in 2013 getrouwd. Jyoti is 24 jaar oud en reist de globe af in samenwerking met Guinness World Records.

Lees ook  Hond die aan extreem strakke leiband wordt gehouden heeft jullie hulp nodig!

#misir # arkadaşım #le #mısır #piramitlerde #beraber #olduk

Een bericht gedeeld door sultan kosen (@sultankosen47) op

Samen namen ze foto’s bij verschillende bekende attracties, zoals de piramiden van Gizeh, Caïro Tower, Tahrirplein en het Egyptisch Museum. Er volgde een persconferentie waar de twee vertelden over hun avontuur. Hun bezoek was onderdeel van een campagne om het tanende toerisme in Egypte te promoten.

#misir #dan #ülkeme #selam #olsun

Een bericht gedeeld door sultan kosen (@sultankosen47) op

Voorbijgangers keken met verbazing naar het bijzonder tweetal, dat vriendelijk zwaaide naar alle nieuwsgierigen. In de onderstaande clip is goed te zien hoe veel ze in lengte verschillen.

Lees ook  Barney door het dolle heen!

Deze man dacht dat hij voor achtergelaten kittens zorgde, maar het bleek toen iets anders te zijn

Een bewakingscamera filmt een vrouw die een pakket steelt en dan haar been breekt tijdens het vluchten