in

Kruidvat en Trekpleister stoppen met de verkoop van tabak: “We kunnen het niet maken”

‘Het past niet meer bij ons’

Drogisterijketens Kruidvat en Trekpleister hebben aangekondigd te gaan stoppen met de verkoop van tabak. Beide ketens, die samen 1100 Nederlandse en 250 Belgische filialen hebben, nemen tot 2019 de tijd om hun voorraden te verkopen.

De verkoop van rookwaren past niet meer in het nieuwe imago.

Gezondheid

Beide ketens willen zich de komende jaren steeds meer richten op gezondheid. De verkoop van tabak past niet echt in dat beeld, wat ook de reden is dat de ketens hebben besloten hiermee te stoppen: “De verkoop van tabak gaat steeds meer wringen nu er meer aandacht komt voor de negatieve gevolgen,” laat topman Gerard van Breen weten aan het NOS Radio 1 Journaal: “Het past niet meer bij ons. We willen ons profileren als health-winkels en sigaretten passen niet meer in dat concept.”

Lees ook  Oh no! Humberto Tan zou het doen met deze 25-jarige jongedame
Jaar

Een verandering als deze wordt echter niet van de een op de andere dag doorgevoerd: het zal naar verwachting ongeveer een jaar duren voordat alle tabak uit de schappen is gehaald. Hoeveel omzet de ketens verliezen nu de verkoop van tabak gestopt wordt, wil van Breen niet kwijt. Op de verkoop van sigaretten wordt sowieso niet veel winst behaald, maar er worden door de verkoop wel meer klanten naar de winkels toegetrokken. Op de mening van sommige critici dat snoep dan ook uit de schappen moet worden gehaald antwoord het bedrijf: “Snoep halen we niet uit de schappen. Dat is een ander soort product.”

Lees ook  Truckchauffeur ziet meisje in geparkeerde wagen – maar beseft dan de vreselijke waarheid en belt snel de hulpdiensten op

Moeder van kind met syndroom van Down wordt beledigd door caissière en besluit haar een lesje te leren

Hoofdredacteur ‘Quote’: “Vrouwen zouden fulltime moeten werken”