in

Koppel is hoge huurprijzen spuugzat. Dan bouwen ze een verhuiswagen om tot een geweldig huis!

Vroeger waren grote villa’s de woontrend. Nu is dat compleet het tegenovergestelde. Mensen kiezen meer en meer voor microhuisjes op iets grotere domeinen. Maar voor Adam Croft en Nikki Pepperell uit Gloucestershire in Engeland was hun drijfveer om in een kleine ruimte te wonen iets heel anders: de hoge huurprijzen.

“Het voornaamste idee … is dat we het hier veel te duur vonden om te huren”, vertelde Croft aan de Daily Mail. “Onze beide lonen waren altijd op. Op het einde van de maand hielden we nooit iets over. We dachten erover na hoe we zouden kunnen leven met minder financiële zorgen.”

Lees ook  Rita (62) verstopte haar overleden vriendin drie jaar lang in de kast: ‘Je deed bij haar geen stap naar binnen’

“Eerst grapten we erover, maar dan begonnen we er ernstig over na te denken om in een bestelwagen te wonen”, schreef Croft op zijn blog. Dat idee werd werkelijkheid toen Croft op een dag een Ford Transit Luton op eBay zag voor ongeveer 5.000 euro. Ze gaven nog eens 10.000 euro uit aan de renovatie van de verhuiswagen.

“We werkten eraan tijdens onze vrije tijd”, zei Croft. “We hebben het allemaal zelf gedaan. Ik had nog nooit iets gebouwd, en het was de eerste keer dat Nikki een boor in haar handen had. We bekeken YouTube-video’s en leerden gaandeweg.”

Lees ook  Wielrenner botst vol op meisje met step

Op het einde was het echter helemaal de moeite waard geweest. Hun huis heeft een toilet, een douche, keuken, leeshoekje een bed en een houten vloer. Sinds de ombouw reisde het koppel naar plaatsen als Barcelona en Carcasonne.

In een bestelwagen wonen, lijkt niet ideaal, maar voor Croft en Pepperell is de wereld hun achtertuin.

Bekijk hun gezellige huisje hieronder! Iets voor jou? Laat van je horen in de reacties!

Zwangere tiener door ouders naar psychiatrisch ziekenhuis gestuurd – 44 jaar later neemt ze wraak

Duitse school laat hyperactieve kinderen vestjes dragen om ze op hun stoel te houden.