in

Koppel in shock wanneer ze de echografie zien – verpleegster zegt dat de kansen 1 op 15 miljoen zijn

Telkens wanneer een kind wordt geboren, is dat een mirakel natuurlijk. Het is een bijzonder uniek moment in het leven van de gelukkige ouders.

Er zijn echter bepaalde geboortes die wat unieker zijn dan anderen.

Dit paar wist altijd dat ze een familie wilden hebben. Niet zo lang nadat getrouwd werden, ontdekten ze dat ze ouders zouden worden. Wat ze zich nooit hebben konden inbeelden, was dat hun zwangerschap uitzonderlijk was:

Slechts 1 op 25 miljoen maakt mee wat zij meemaakten.

Bethani en Tim Webb uit het dorpje Hythe, in Alberta, Canada, ontmoetten elkaar twee jaar voor ze in het huwelijksbootje stapten in juni 2015. Slechts drie maanden later werd Bethani zwanger, en drie maanden later ging het koppel naar het ziekenhuis voor een routinecontrole.

Maar toen de verpleegster het beeld van de echografie zag, konden ze allebei hun ogen niet geloven. Het was niet wat het koppel zich had ingebeeld. In Bethani’s buik zagen ze namelijk 4 identieke meisjes. De kans dat dit gebeurt is 1 op 15 miljoen.

Lees ook  Verpleegster glipt kamer van patiënte binnen, seconden later legt de camera haar lieve gebaar vast

“Ik kon mijn ogen niet geloven, ik was in totale shock. Eerlijk gezegd dat ik dat de echografie defect was. Ik kon het niet geloven,” vertelde Bethani aan CBS News.

Bethani beviel via een keizersnede na 33 weken zwangerschap, in juni 2016. Vier kleine meisjes, met de namen Abigail, McKayla, Grace en Emily werden geboren. Geen enkele van de ouders hebben een achtergrond van twee – of meerlingen in de familie. De kinderen werden natuurlijk geboren, niet via een IVF, wat vaak het geval is bij tweelingen of drielingen.

Het was niet gemakkelijk voor het koppel om hun kinderen van elkaar te onderscheiden. Om dat probleem te behelpen, moesten ze hun teennageltjes in verschillende kleuren lakken om het verschil te zien!

Voor een pasgeborene zorgen is niet enkel rozengeur en maneschijn, maar wanneer je plots vier kindjes moet grootbrengen en allerlei taken moet uitvoeren, heb je wel handige vaardigheden nodig. De dochters van dit paar gaan bijvoorbeeld door maar liefst 48 luiers per dag!

Lees ook  'Onterecht dat mazelen als onschuldige kinderziekte wordt gezien'

Het is bovendien ontzettend duur, zodat het koppel soms afhankelijk is van donaties om hun familie te ondersteunen. Elke week helpen vrijwilligers hen, en dankzij een geldinzameling van de lokale gemeenschap kan het koppel een grotere wagen aanschaffen voor het ganse gezin.

“Het is echt geweldig, want anders zouden we dit nooit kunnen gedaan hebben,” zegt Bethani.

Hoewel het met momenten best lastig kan zijn, is het koppel overduidelijk gezegend.

Nu woont de hele familie bij Tims moeder, die natuurlijk niets liever doet dan voor de vier kleine spruiten te zorgen!

Het leven zit vol verrassingen, en dit verhaal is daar het levende bewijs van. Zelfs al verlopen de dingen niet altijd zoals gepland, toch kunnen ze fantastisch zijn. Deel dit verhaal om je naasten er aan te herinneren hoe mooi het leven eigenlijk kan zijn.

Dokters dachten dat het blauwe plekken waren: maar al snel beseften ze hun fout

Onbekende man redt baby uit brand, maar verdwijnt daarna. 46 jaar later is het mysterie opgelost