in

Goed nieuws! De basisbeurs komt weer terug! De meerderheid in de Tweede Kamer ziet dit graag gebeuren

Dit is alles wat je moet weten over een eventuele terugkeer van de basisbeurs voor studenten.

Komt de basisbeurs terug? Dat is iets waar in de politiek druk over gesproken wordt. Een paar jaar geleden werd de basisbeurs omgezet in het leenstelstel zoals we dat nu kennen. Maar de kans wordt steeds groter dat de basisbeurs toch terugkomt. Dat zou heel goed nieuws zijn!

Komt de basisbeurs weer terug?
De PvdA heeft er samen met de VVD in het vorige kabinet voor gezorgd dat het leenstelsel werd ingevoerd. RTL Nieuws laat weten dat de PvdA haar steun aan het leenstelsel intrekt en weer een basisbeurs wil invoeren voor studenten. Asccher zegt hierover dat hij merkt dat jongeren veel stress hebben en last hebben van prestatiedruk. “Jongeren vertellen mij: een vaste baan is moeilijk, een huis is nergens te krijgen. Die studieschuld erbij is gewoon te veel,” aldus Asscher tegen RTL Nieuws.

Lees ook  Oma en opa verongelukken in crash, kleinzoon (12) overleeft met zware beenbreuken: “Dit mag nooit meer gebeuren”

2021
Nu de PvdA zich heeft bedacht, is er een ruime meerderheid in de Tweede Kamer voor de terugkeer van de basisbeurs is. Alleen de VVD en D66 zijn nu nog voor het leenstelsel, weet NU.nl. Helaas betekent dit niet dat de basisbeurs binnenkort weer ingevoerd wordt. Dit kabinet zal het leenstelsel nog niet afschaffen of omzetten. Maar er is wel een ruime meerderheid aan partijen die bij een volgende formatie (in 2021) de basisbeurs, of een variant hierop, wil terugbrengen.

Lees ook  Vader slaat twee maanden oude baby half dood

Het is niet duidelijk of en hoe studenten die afgelopen jaren wel alles hebben moeten lenen dan ook gecompenseerd zullen worden. Maar al met al klinkt dit als erg goed nieuws!

Monica Geuze openhartig over s*xleven na geboorte dochtertje

Yikes! Zo smerig was de Ex On The Beach All Stars-villa