in

Koets paarden leven niet in een sprookje. Kijk hoe deze eigenaar met zijn dier omgaat!

Het fenomeen van paard en wagen zie je eigenlijk in alle grote steden van de wereld terugkomen. Of dit nu in Europa is of daarbuiten. Zo zie je ze bijvoorbeeld ook heel veel in New York.

Dat je dit veel ziet is natuurlijk niet vreemd. Toeristen vinden dit vaak een prachtige manier om een stad te kunnen beleven. Dat komt niet in de laatste plaats doordat paarden mooie en bijzondere beesten zijn.

Toch is het niet allemaal zo mooi als het lijkt. Veel van deze paarden worden verwaarloosd door hun eigenaren. Kijk bijvoorbeeld eens naar de onderstaande foto’s van dit 14-jarige trekpaard in New York dat oververmoeid omvalt.

Lees ook  Vrouw zingt prachtig “I Will Always Love You” voor grootmoeder met dementia.

Fotograaf Bogdan Paul Angheluta was eigenlijk toevallig in de buurt omdat hij in een bar wat had gedronken. Hij zag de eigenaar van het paar duwen en trekken omdat hij het paard te langzaam vond. het dier kon echter niet meer en stortte in. Midden op straat.

Gelukkig had Bogdan zijn camera paraat en schoot hij er direct enkele foto’s van. Dit is natuurlijk niet iets wat je zomaar voorbij kunt laten gaan. De eigenaar schrok en probeerde nog te voorkomen dat Bogdan de foto’s schoot. Daaruit kan je zelf wel afleiden dat hij wist hoe laat het was. De eigenaar is dan ook aangegeven bij de NYPD.

Lees ook  Gehandicapt meisje krijgt een nieuwe tv van de politie nadat haar oude gestolen werd

Gelukkig is het paard toch nog gered door een speciale organisatie. het gaat nu weer goed met hem. Het roept natuurlijk wel vragen op. Hoeveel andere paarden in New York en andere steden hebben het ook zo zwaar? Moeten ze allemaal zo hard werken en hebben ze zoveel stress?

Wil jij ook dat er een einde komt aan dit soort dieren mishandeling? Deel dit verhaal dan met iedereen die je kent op Facebook!

Bejaarde dame wordt genegeerd op de spoedafdeling. Plotseling wordt ze benaderd door een soldaat die haar 1 vraagt stelt.

Ongelofelijk wat deze mensen onder hun dakpannen hebben zitten!