in

Kleuters kregen maandenlang cocaïne toegediend

Een voormalig stel uit het Belgische Waregem heeft hun zoon en dochtertje maandenlang cocaïne toegediend.

Dat bleek uit de urine- en haartesten, nadat de kinderen uit huis geplaatst waren. Het koppel was zelf verslaafd, vooral de vrouw kampte met een zware verslaving.

,,Het moet de dealer van mijn ex-partner geweest zijn, ik kan anders geen verklaring geven hoe ze eraan zijn gekomen”, sprak de vader van de kinderen vanmorgen tegen de rechter.

De bal ging op 30 maart 2019 rollen toen de buurvrouw van het stel de politie belde. ,,Mijn buurvrouw loopt halfnaakt en hysterisch rond in de tuin en is gewond”, zei ze.

De politie ging meteen ter plaatse en trof inderdaad de halfnaakte vrouw aan met verschillende verwondingen.

,,In de tuin vond de politie een bezemsteel die in drie stukken kapot was geslagen”, zei de openbaar aanklager.

”Uit haartesten bleek dat de kinderen tot tien maanden lang regelmatig cocaïne binnen hebben gekregen”
– Procureur

,,De man vermoedde dat zijn partner hem bedroog, waarna zijn stoppen zijn doorgeslagen. Beiden hadden drugs gebruikt en de man was aan het raaskallen. Zo zouden mensen ’s nachts hun woning binnen sluipen via allerlei geheime gangen.”

Lees ook  Moeder laat eigen dochter ver krachten: “Maar je was wel al zestien”

De vrouw bekende dat ze sinds haar tienerjaren met een cocaïneverslaving kampt. Haar man, die een goed draaiend bedrijf had uitgebouwd met verschillende vestigingen in binnen- en buitenland, verzette zich jarenlang tegen de verslaving van zijn vrouw, maar kreeg in 2018 een burn-out en kwam thuis te zitten.

,,Omdat ze anders telkens enkele dagen het huis uit was, stond hij toe dat ze thuis gebruikte”, pleitte zijn advocaat Luc Arnou. ,,Vanaf dan ging het bergafwaarts en begon ook hij te gebruiken.”

Bij het betreden van de woning stelde de politie vast dat het huis één grote puinhoop was. ,,Ze leefden al zeven maanden afgesloten van de buitenwereld en deuren waren gebarricadeerd voor de vermeende indringers”, zei de procureur.

De kinderen werden meteen uit huis geplaatst en aan een medische controle onderworpen. ,,Uit urinetesten bleek dat beide kinderen – nu 7 en 4 jaar – cocaïne in hun lichaam hadden.

Uit haartesten bleek dat het meisje tien maanden lang geregeld cocaïne heeft binnen gekregen. Bij de jongen konden ze terug gaan tot vijf maanden, maar zijn haren zijn dan ook een stuk korter.”

Beide ouders ontkenden drugs te hebben toegediend aan hun kinderen.

Lees ook  31- jarige moeder martelt haar 18 maanden oude baby met scheermessen en bleekmiddel

Schuld van dealer
Vooral bij de positieve drugtesten van zijn kinderen had vader Y.D. (55) het bijzonder moeilijk. ,,De drugs lagen in een kast waar de kinderen niet bij konden”, snikte de man.

,,We gebruikten ook alleen wanneer de kinderen al waren gaan slapen en slechts een van beiden gebruikte.

Ik kan maar één verklaring bedenken en dat is dat de Bulgaarse dealer van mijn ex hen de drugs heeft gegeven.

Ze liet dat volgens mij doen omdat ze bang was dat ze de kinderen niet meer zou zien wanneer we uit elkaar zouden gaan.

Ze heeft alles in scène gezet. Ik zie mijn kindjes ondertussen nog amper en ik ga eraan kapot. Op school doen ze het wel bijzonder goed en ook de jeugdrechter zegt dat het topkinderen zijn.”

Zijn advocaat vraagt vrijspraak voor het opzettelijk toedienen van de drugs aan zijn kinderen. Moeder C.V. was maandag niet aanwezig bij de rechtszaak.

Y. D. en zijn ex riskeren dertig maanden cel voor het toedienen van drugs aan hun kinderen. Y.D. riskeert nog eens zes maanden cel met uitstel voor het gebruik van geweld tegen zijn ex.

Man koopt digitaal plaatje voor 60 miljoen, is ook gratis te zien

Man die hekel heeft aan vrouwen beëindigt leven 2 vrouwen binnen 2 weken