in

Deze klant werd ervan beschuldigd zijn eigen jas te hebben gestolen, maar het personeel had er toen spijt van

Welke huidskleur je ook hebt, je moet altijd met respect worden behandeld. Het maakt niet uit in welke context of wie erbij betrokken is, iedereen verdient hetzelfde antwoord.

Helaas was dit niet het geval voor James Conley III, bij een bezoek aan een winkel in West Des Moines, VS, waar hij werd beschuldigd van het proberen te stelen van een jas die hij als kerstcadeau had ontvangen. De reden? Zijn huidskleur. Hij beschrijft het evenement in zowel via schrijven, foto’s en films op Facebook.

James schrijft dat hij de Old Navy-winkel was binnengegaan om enkele jassen te bekijken. Hij vond toen enkele truien dat hij leuk vond en ging toen naar de kassa om te betalen.

Na een tijdje wachten, was het zijn beurt om te betalen. Hij legde de items op de toonbank en nadat de kassier alles had gescand, vroeg ze plotseling:

– Ga je de jas ook kopen?

Lees ook  Zo gevaarlijk is lachgas! pas op!

James begreep niet wat ze bedoelde, omdat hij de jas voor kerst had ontvangen en deze de hele tijd had gedragen in de winkel, maar toen begon hij te lachen. Hij kon nauwelijks geloven wat hij hoorde.

De winkelmanager kwam naar hem toe en zei dat elke klant die Old Navy-kleding draagt gevraagd wordt om het label opnieuw te scannen om te zien of dit eerder werd aangekocht.

Maar James geloofde deze verklaring niet, omdat hij al meerdere keren dezelfde winkel had bezocht in kleren die hij daar had gekocht. Hij had ook verschillende klanten voor zich gezien die dezelfde kleren droegen en niet werden gevraagd deze te scannen. Ze hadden echter niet dezelfde huidskleur als hem.

Hij ging toen akkoord om de jas opnieuw te laten scannen. Maar toen ze hem vervolgens vroegen om deze opnieuw te betalen, verloor hij zijn geduld.

Lees ook  Al 6 maanden lang hoorde de vrouw een raar geluid uit het plafond van de woonkamer komen. Dan doet ze een vondst waar ze vandaag nog van moet bekomen.

De District Manager van de keten was aanwezig en James vroeg om met haar te spreken. De discussie ging verder, maar uiteindelijk besloot James de film op de bewakingscamera te laten herzien om te bevestigen dat hij de jas droeg toen hij de winkel binnenkwam.

James had gelijk, maar noch de District Manager noch de winkelmanager verontschuldigden zich. Echt onvoorstelbaar!

Toen James de winkel verliet, uploadde hij verschillende foto’s en filmpjes op Facebook om zijn ervaring zo te delen en de opmerkingen waren lovend. Vandaag werd zijn bericht al meer dan 150.000 keer gedeeld.

De winkel heeft ondertussen gereageerd en ze verontschuldigden zich in een officiële verklaring op Facebook.

Ze vertelden dat drie mensen hun job hebben verloren omdat ze het verkoopbeleid van de keten hebben geschonden.

We denken dat James het juiste deed en hopen dat zijn voorbeeld wordt verspreid om de ernst van de situatie te benadrukken!

Vrouw gedwongen om op de vloer van het ziekenhuis te bevallen en de foto’s zijn adembenemend (Waarschuwing: inhoud kan als schokkend worden ervaren)

Deze moeder werkt als een stripper en speelt in p*rnofilms: “Het maakt me een betere moeder”