in

Kinderpsycholoog waarschuwt: dit is waarom je je kinderen beter niet op de mond kust

Als ouders kussen we onze kinderen zo vaak we kunnen, ten minste, nu ze nog klein genoeg zijn om dit toe te laten.

Zelf ben ik ook moeder, en ik vind het belangrijk om mijn kind affectie de nodige affectie te geven, en kusjes zijn de beste manier om dat te doen, dus waarom niet je kind kussen op de mond?

Mensen hebben er verdeelde meningen over, of het OK is om je kinderen al dan niet op de mond te kussen, en ook niet iedereen doet het.

Voormalige Spice Girl en bekendheid Victoria Beckham, plaatste vorig jaar een foto van zichzelf met haar dochter die ze op de mond kust. Het internet was hier erg verdeeld over.

Niet lang daarna kaartte een psycholoog dit onderwerp aan tijdens een debat, en gaf zijn professionele mening.

Het debat gaat nu nogmaals rond op het internet. Kussen op de mond, of niet? Dat is de vraag.

Als jij het type ouder bent die je kind op de mond kust of dit vroeger deed toen ze klein waren, dan ben je lang niet de enige. Het is niet iets ongewoon of vreemd, maar hoe gezond is dit echt op psychologisch vlak?

Lees ook  Politieagent onderzoekt verdachte auto en ontdekt bibberende baby in een dekentje – weigert om van zijn zijde te wijken.

Sommige mensen reageerden erg hevig op het feit dat ze haar dochter een kus op de mond gaf, terwijl anderen dit dan weer een volledig normale en liefdevolle foto vonden van een moeder en haar dochter.

Het debat leidde kinderpsycholoog Charlotte Reznick ertoe om haar professionele mening te geve over de foto en de daad. Volgens dr. Reznick, zou je je kind nooit op de mond mogen kussen.

“Als je je kind op de lippen kust, wanneer stop je dan?” vertelde de dokter aan The Daily Mail.

Seksueel verwarrend

De kinderpsycholoog legt haar standpunt uit door te zeggen dat kinderen hun seksualiteit gaan beseffen op vroege leeftijd, een onschuldig kusje op de mond kan dus emotionele connecties creëren die verwarrend kunnen zijn voor het kind. Reznick gelooft dat hoewel het geen kwaad kan om je kinderen en kusje op de mond te geven wanneer ze baby’s zijn, ouders het beter gewoon nooit beginnen te doen omdat het kind later verward kan raken.

“Als een kind van 4, 5 of 6 jaar zijn seksuele bewustzijn ontwikkelt, kan een kus op de lippen stimulerend zijn voor hen,” vertelde de dokter aan The Daily Mail.

Lees ook  Babyoppas vastgelegd op camera die 5-maanden-oude babymeisjes schopt en hun mond en neus bedekt

“Mensen horen dit niet graag maar de lippen zijn een erogene zone. Stoffen die je blij maken, en die geassocieerd zijn aan seksuele opwinding, waaronder serotonine en oxytocine, komen vrij bij het kussen op de lippen.”

Meningsverschillen

Maar niet iedereen gaat akkoord.

Sally-Anne McCormack, een andere psycholoog ging dan weer niet akkoord met het standpunt van Reznick.

“Het is absoluut onmogelijk dat je jonge kind kussen op de lippen, hen zal verwarren op een bepaalde manier,” vertelde Dr. McCormack aan The Sun. “Dat is net als zeggen dat borstvoeding verwarrend zou zijn.”

“Sommige mensen hebben er misschien problemen mee,” gaat McCormack verder. “Maar het is niet seksueler dan een baby een rugmassage geven bijvoorbeeld.”

Hieronder vind je de foto die zoveel controverse veroorzaakte en tot een debat leidde.Wat vind jij ervan om je kleine spruit een kus op de mond te geven? OK of niet OK?

Deel aub je meningen in de comments en deel dit artikel zodat meer mensen deel kunnen uitmaken van de discussie.

Gepubliceerd door Dailynieuws.nl. Klik aub op “vind ik leuk”.

Hond weigert te bewegen wanneer de furieuze vlammen zich verspreiden – dan ziet eigenaar wat hij aan het beschermen is

School schorst 9-jarige omdat ze haar hoofd kaal scheerde om haar vriendin met kanker te steunen.