in

Kinderlokker kon met enkelband gewoon doorgaan: in Assen, Groningen, Emmen en Zwolle

De 50-jarige Bernard W. die in 2016 voor het lokken en be tasten van ruim veertig jonge kinderen tbs met voorwaarden (zonder gedwongen opname) kreeg opgelegd, moet van de rechter alsnog in een gesloten kliniek worden behandeld. W. was doorgegaan met het s*ksueel benaderen van kinderen, ondanks de enkelband die hij droeg.

Het Openbaar Ministerie verzocht de rechtbank twee weken geleden tot omzetting van de tbs-maatregel.

Lees ook  Vader steekt taperecorder in zak van 10 jarige jongen en stuurt hem naar school. Hij kan niet geloven wat hij hoort!

W. woonde in Assen onder begeleiding toen hij in januari opnieuw werd opgepakt voor het s*ksueel lastigvallen van een jong kind.

De gegevens in zijn enkelband verraadden nog eens vier incidenten in Groningen, Emmen en Zwolle. De slachtoffers waren tussen de vier en acht jaar.

W. is tussen 2004 en 2014 al vijf keer als schennispleger veroordeeld. Hij werd in 2015 in zijn woning in Veendam opgepakt voor kinderlokken in Emmen, Drachten, Leeuwarden en Hoogeveen.

Lees ook  Deze koala had redding nodig, die kwam uit onverwachte hoek!

Hij kreeg hiervoor twee jaar cel en tbs met voorwaarden opgelegd. Dit bleek niet toereikend, nu de man opnieuw de fout is ingegaan, zei de rechter. Uit veiligheidsoverwegingen is W. dwangverpleging opgelegd.

‘Nederland beseft ernst coronacrisis niet’

Meisjes (15, 17) aangehouden voor gewapende overval op 55-jarige man