in

Kinderen tijdens vrijmarkt opgelicht met smerige wisseltruc.

Tijdens de vrijmarkt in het Vondelpark in Amsterdam werden twee kinderen het slachtoffer van een gemene bedrieger. De oplichter betaalde de kinderen met vals geld en ging vervolgens met het wisselgeld aan de haal.

Sam de Swart en Benjamin Veenstra stonden op de vrijmarkt in het Vondelpark waar alleen maar kinderen mogen handelen. Daar verkochten ze snoepzakjes voor 1,50 euro per stuk. De twee dertienjarigen deden ondanks de regen goede zaakjes.

Op een bepaald ogenblik werden ze benaderd door een man met kort blond haar, die vergezeld was van zijn vrouw en twee kinderen. De papa van de zwaar teleurgestelde Sam doet het relaas aan De Telegraaf: “Deze man, die tussen de 40 en 45 jaar moet zijn geweest, rekende bij de jongens af met een biljet van 20 euro. Hij was zogenaamd heel genereus en hoefde maar vijftien euro terug van Sam en Benjamin. Dat hebben zij hem ook gegeven.”

LEES OOK!
Toyota-bestuurder doet knettergekke crash en geeft tuin in één keer een groot onderhoud

Later bleek het om een vals biljet te gaan. Even verderop probeerde de man dezelfde truc uit te halen bij een klein meisje. Daar probeerde hij het met een briefje van 50 euro, maar de moeder rook onraad en stuurde hem weg.

Toen de ouders van Sam de Swart aangifte wilden doen van de oplichting, kregen ze te horen dat er geen capaciteit was om de zaak te onderzoeken. De vader van Sam zei: “Ik vind dat geen lekker signaal naar kinderen die je wil laten leren van deze situatie.”

LEES OOK!
Gedumpte vrouw stuurt 1000 kg uien naar ex ’om hem te laten huilen’

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties!

Rapper Sjors na bierdouche: “Hoop dat jullie allemaal, heel Hoogeveen, sterven!”

Dit is de reden waarom Sarah (9) zo erg moest huilen toen ze koningin Máxima zag