in

Kinderen stervende Mark (39) krijgen quarantainerekening: 9800 euro

Vier Australische kinderen die graag hun stervende vader willen bezoeken moeten van lokale autoriteiten ruim 9800 euro aan hotelquarantainekosten betalen om hem te mogen zien. De kwestie heeft tot grote ophef geleid in Australië.

Mark Keans (39) heeft terminale kanker en woont in Brisbane in de staat Queensland, meldt de BBC, terwijl zijn kinderen in Sydney verblijven. De autoriteiten van Queensland hebben herhaalde verzoeken om vrijstelling van de strenge reisbeperkingen door het coronavirus afgewezen.

Inzamelingsactie
Een inzamelingsactie om het benodigde geld op te halen heeft inmiddels al bijna 125.000 euro opgebracht. De Australische premier Scott Morrison heeft ruim 600 euro overgemaakt.

Lees ook  Auto in water gereden in Gent: twee jongeren overleden

“Ik heb gedoneerd omdat wij, in tegenstelling tot de premier van Queensland, medelevende mensen zijn die Marks kinderen de rest van hun leven niet willen zien lijden omdat ze hun stervende vader niet konden bezoeken”, schreef een van de schenkers.

Australië heeft extreem strenge reisbeperkingen ingevoerd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zelfs voor het reizen tussen de staten.

Lees ook  Londen in de ban van ontvoering drie kleuters: acht arrestaties, klopjacht op vader

Eén kind kiezen
Keans kreeg eerst nog te horen dat hij slechts één kind moest kiezen dat hem mocht zien. De deelstaatregering kwam daarop terug en stemde ermee in alle kinderen toe te staan hun vader te zien. Maar alleen als ze twee weken op eigen kosten in quarantaine gingen in een hotel.

De gezondheidsautoriteiten in Queensland zeggen in een verklaring geen keuze te hebben. “We bevinden ons middenin een wereldwijde pandemie en we moeten onze gemeenschappen beschermen, vooral de meest kwetsbare leden.”

Tranen bij moeder nadat maar één iemand naar verjaardag van zoon (5) met Down komt

Slang op toilet bijt tiener in geslachtsdeel