in

Kinderen bouwen illegale hut – boswachter verrast met geweldige reactie!

Boswachter Floris kwam een mooie boomhut tegen, zo liet hij weten via Twitter. Eigenlijk mag het daar niet, maar als de bewoners zich aan een paar voorwaarden houden laat Floris de hut staan.

Aan EditieNL vertelt Floris dat het een indrukwekkend bouwwerk is en duidelijk door kinderen is gemaakt. In principe mogen er geen hutten worden gebouwd in het Liesbos bij Prinsenbeek, waar Floris sinds twee maanden boswachter is.

Soms is het gewoon heel erg goed om dingen te doen die niet mogen. De gelamineerde poster ruim ik later uiteraard op!

“Er zijn zoveel kinderen die op de iPad spelen de hele dag. Nu bouwen er een paar een hut en dan zou ik hem moeten afbreken, dat gaat er bij mij niet in.”, aldus Floris aan EditieNL.

Lees ook  Busje met duizenden liters drugsafval gedumpt bij basisschool

Vandaag de dag wordt er steeds minder buiten gespeeld dan vroeger. NH Nieuws geeft aan dat de huidige generatie kinderen de helft minder buiten speelt dan hun ouders.

Floris liet een gelamineerde poster achter met de voorwaarden waaraan de hut moest voldoen. Waaronder bouwen met natuurlijke materialen, takken gebruiken die op de grond liggen en de schommels en ladder weghalen. Aan het einde van de poster staat zijn email zodat de hutbewoners contact met hem kunnen opnemen.

Op Twitter laat Floris weten dat de bewoners inmiddels contact hebben opgenomen en legt hij de voorwaarden wat uitgebreider uit:

“In De Hooiberg lopen erg veel reeën, mooie dieren die verstrikt kunnen raken in de schommels. Dat wil natuurlijk niemand! De ladder kan helaas niet blijven staan omdat het gevaarlijk is. Als er een keer iemand van de ladder valt kan Staatsbosbeheer daar de schuld van krijgen.”

Lees ook  Antizwartepiet-frontman Afriyie: 'Wij zijn schietschijven geworden'

Floris sluit af dat hij graag een keertje komt kijken als ze bezig zijn in de hut en biedt zelfs zijn hulp aan bij het verbouwen!

Er zijn veel positieve reacties gekomen op het besluit van Floris om een oogje dicht te knijpen en het buiten spelen te stimuleren. Wat vind jij? Laat ons je reactie weten en deel dit bericht met vrienden en familie, als je het leuk vindt!

90-jarige oma maakt van een klein dorpje een kunstwerk – beschildert huizen met prachtige motieven

Haar man stierf tijdens zijn dienst in Afghanistan – dan opent ze zijn computer en doet ze een ontdekking