in

KINDERAFDELING HEMA WORDT GENDERNEUTRAAL: GEEN ‘JONGEN’ EN ‘MEISJE’ MEER OP LABELS

Vanaf eind dit jaar wordt alle kinderkleding genderneutraal bij Hema. De woorden ‘jongen’ en ‘meisje’ worden geschrapt van de labels.

Dit maakt Hema de eerste Nederlandse winkelketen die alle geslachtsaanduidingen uit hun kleding en van hun verpakkingen schrapt.

(Lees verder onder de foto)

STOERDER MEISJESONDERGOED
Het is onder meer aan een tienjarig meisje te danken dat Hema besloot zijn kinderkleding te veranderen. Zij plaatste twee jaar geleden een Facebook-bericht waarin ze de winkelketen verzocht stoerder meisjesondergoed in de schappen te leggen. Ze was het dragen van ondergoed met roze hartjes zat.

Lees ook  Miljonair ontdekt na 21 jaar dat zijn drie zonen niet van hem zijn: “Mijn leven is geruïneerd”

BEHOEFTE
Hema kreeg meer van zulke verzoeken, zegt Trevor Perren, Hema’s inkoopdirecteur kleding tegen de Volkskrant. “We zien een groeiende behoefte naar stoerdere meisjeskleding.” Hema wil daarom ook meer variatie aanbrengen in de collectie. Mensen die wel graag roze kleding voor hun kinderen willen kopen hoeven ook niet bang te zijn. “Je zult nog steeds roze jurkjes zien bij de Hema. Maar we voegen daar stoerdere meisjeskleding aan toe.”

Lees ook  Doodgeschoten man richtte ravage aan op begraafplaats, ook kindergraf vernield: 'Extra zwaar'

KIDS
Eerder werd in 300 van de 700 filialen het onderscheid tussen de jongens- en meisjesafdelingen opgeheven. Die zijn nu gefuseerd tot ‘Kids’.

Geschifte moeder stopte baby in een oven… Maar ze leeft nog wel!

De toerist ziet de voeten van de 14-jarige straatjongen en blijft stokstijf staan. Nadat hij met hem klaar is, kan de jongen niet…