in

Kind valt in het gorillaverblijf en wordt gered door gorillawijfje.

Op 16 augustus 1996 beleefden de bezoekers van een dierentuin in Brookfield, een buitenwijk van de Amerikaanse stad Chicago, hoe een aangename familie-uitstap uitdraaide in een absolute nachtmerrie. Het duurde maar een seconde waarin de ouders hun klein kind even uit het oog verloren. Ze stonden bij het gorillaverblijf …

De driejarige viel over de omheining en viel meer dan vijf meter diep. Het kind overleeft de klap met lichte verwondingen, maar dan durven de bezoekers nauwelijks te kijken. Want de jongen ligt middenin het verblijf van de reusachtige gorilla’s en legt bewusteloos tussen de mensapen. Maar dan duikt er een onverwachte heldin op. Een heldin met sterke armen en een behaarde borstkas.

Binti-Jua, het gorillawijfje, is meteen ter plaatse en neemt de jongen liefdevol in de armen. Zorgzaam schermt ze het voor de andere gorilla’s af. Binti-Jua beschermt de jongen zo lang totdat de verzorgers eindelijk arriveerden. Dan draagt ze hem voorzichtig naar het deurtje van het verblijf en legt de jongen neer.

Het was een machtig tafereel dat nog lang op het netvlies van de bezoekers gebrand zal blijven. Sondra Katzen, woordvoerder van de dierentuin, vertelde: “Ze had hem in de armen genomen, gestreeld en liep met hem rond. Het was puur moederinstinct.”

Wanneer de reddingswerkers de jongen overnemen, komt hij weer bij bewustzijn en begint heftig te huilen. De jongen had het niet beter kunnen treffen. Want hoewel Binti-Jua van haar moeder zelf niet veel liefde had gehad, werd ze door andere gorillawijfjes aangenomen en leerde hoe ze voor kinderen moest zorgen. Het is wellicht dit instinct dat het leven van de jongen redde.

Mensen waren zo onder de indruk van deze redding dat mensen geld en bananen aan de dierentuin schonken.

Zonder deze zorgzame apin had dit verhaal heel anders kunnen aflopen. Dat haar moederinstinct op het juiste ogenblik en op de juiste plaats de bovenhand haalde, is ronduit een wonder!

Bekijk het videoverslag hieronder!

Lees ook  Man gooide hond uit de auto langs de kant van de weg, gelukkig zag deze oplettende man het gebeuren

Mama wordt naar het ziekenhuis gehaast om te bevallen. Wanneer de dokters zien wat ze in haar buik draagt, krijsen ze.

Dit meisje moest een rolstoel en krukken gebruiken – totdat deze hond haar leven ingrijpend veranderde