in

Kind en agent zwaargewond; politiemotor rijdt tegen verkeer in en botst op fietsers

Een motoragent en twee kinderen zijn vanochtend gewond geraakt bij een aanrijding bij Herwen. De agent op een motor reed tegen de rijrichting in op het fietspad en botste door nog onbekende oorzaak op een aantal fietsers.

Het ongeluk gebeurde rond 08.15 uur op de Aerdtseweg tussen Babberich en Herwen. Meteen kwamen verschillende ambulances en de politie ter plaatse voor hulpverlening. De motor belandde op het fietspad.

Zwaargewond
De agent en één van de kinderen zijn zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. Een ander kind liep wat schrammen op.

Lees ook  Kinderen lijmen hond en sleuren hem door modder

Een deel van de drukke Aerdtseweg is afgezet voor onderzoek door de dienst Verkeersongevallenanalyse.

Volgens een politiewoordvoerder reed de motoragent op het fietspad tegen de fietsrichting in. De politie heeft daarvoor vrijstelling, volgens de zegsman.

Hoe het kon dat de motor in botsing raakte is onduidelijk. Wat hij ging doen en waarom hij daar reed is ook nog onduidelijk.

Lees ook  Deze familie gebruikt al 35 jaar dezelfde échte kerstboom

Impact
De klap moet groot zijn geweest. Van een van de fietsen was het voorwiel door de impact van de botsing doormidden gebroken.

De Aerdtseweg is een drukke auto- en fietsroute. Veel scholieren van het Gelders eiland fietsen via deze weg van en naar hun middelbare school.

Geen lantaarns
Langs het fietspad in de richting van Babberich waar het ongeluk gebeurde staan geen lantaarns. Rond het tijdstip van de botsing was het nog licht schemerig.

Man (27) stuurt pitbull op zijn vriendin af: ‘Bijt haar’

Verdachte moord tienervriendinnetje doodgeslagen in gevangenis