in

Kimberly en Jonas komen terug van hun huwelijk en vinden huis vol papiersnippers: “Wij dienen klacht in”

Voor Kimberly De Vis (34) en Jonas De Mits (33) uit Waarschoot (Lievegem) eindigde de mooiste dag van hun leven in tranen. Het koppel trouwde zaterdagmiddag, toen ze ’s nachts thuiskwamen ontdekten ze een ware ravage. “Papiersnippers overal, van in het brood tot in de kleerkasten en douche. Of het een grap van mijn vrienden is? Nee, dat kan niet”, zegt Kimberly in tranen. “Wij dienen zeker een klacht in.”

“Ik voel me niet meer veilig in huis”, zegt de pasgetrouwde Kimberly. Zij en haar man vertrokken zaterdag om als man en vrouw terug te keren. “We lieten het huis proper achter, alles op slot. En we hadden ook duidelijk gemaakt aan onze vrienden dat er niks met ons huis mocht gebeuren. Ik heb aan één persoon de sleutel gegeven van het huis en die vertrouw ik voor honderd procent.”

Het kersverse paar kwamen zondagochtend rond 5.30 uur thuis in Renning. Voor het huis hing een doek, het huis was gevuld met papiersnippers. “Ik had het eerst niet door, ik dacht dat ik aan het dromen was”, zegt ze. “De papiersnippers zaten overal. In de kleerkasten, in douche, tot in het brood. Enkel de kinderkamers en speelkamers bleven gespaard. Ik kwam nuchter terug van het feest, mijn man… die was ook snel nuchter.” Meer dan zeven uur lang hebben ze hun huis schoongemaakt. “Van 7.30 tot 15 uur zijn we met twintig personen bezig geweest om alles op te ruimen.”

Lees ook  Kerel laat zijn vriendin wijn drinken... Uit het toilet! (video)

‘Van 7.30 tot 15 uur zijn we zondag met twintig personen bezig geweest om alles op te ruimen’.

Kimberly De Vis
Het lijkt op een grap die vaak uitgehaald wordt na een trouw: het huis van de pasgehuwden dat ‘gedecoreerd’ wordt. Maar daar is volgens Kimberly en haar man geen sprake van. “Het kan niet dat mijn vrienden dit gepland hebben. Toen ik hen confronteerde met het huis ontkenden ze onmiddellijk. Ze waren in shock, maar ik geloofde ze niet.”

Verdachte man
Gedurende de dag kwam er meer aan het licht, waardoor Kimberly te weten kwam dat haar vrienden het niet gedaan hadden. “Mijn overbuur heeft foto’s kunnen nemen van een verdachte man, die rond 19.30 uur aan ons huis bezig was. Hij had volle vuilniszakken mee en reed rond met een Dodge Ram. Ik heb zijn foto aan iedereen getoond, maar niemand kent hem. Zelfs al is hij ingehuurd, hij kon niet binnen. Alle sloten zijn pas sinds februari vervangen. En de sleutel kopiëren kan niet, je hebt er een code voor nodig. Wat hebben wij misdaan”, zegt ze in tranen.

Lees ook  Harry (13) hangt zichzelf op nadat hij ontdekte dat meisje op wie hij verliefd was een vriendje had.

“Wij dienen sowieso een klacht in.” De politie werd dan ook zondagochtend verwittigd. “Onze ploegen hebben een interventiefiche opgesteld”, klinkt het bij de lokale politie van de zone Deinze-Zulte-Lievegem. “Later deze week nemen we nog eens contact op met het koppel, om te zien of er al dan niet een klacht ingediend moet worden.” Wie tips heeft, kan altijd terecht bij de politie op het nummer 09/381.41.00

Alle verdachten Assen vrijgelaten, geen aanwijzing voor mishandeling

Jong stel verongelukt 2 minuten na eigen bruiloft