in

Kimberly (25) kreeg wekenlang hitsige mannen aan de deur na vals Tinder-profiel: ‘Ik durfde niet meer naar buiten’

,,Hoi, ik kom voor de s*ks.” Wekenlang kreeg Kimberly (25) uit het Belgische Geel hitsige mannen aan de deur van haar appartement.

Een gevolg van een extreem geval van cyberpesten. Een ‘vriendin’ had haar foto, naam en adres op Tinder gegooid met een uitnodiging voor s*ks.

Het was maar één van de vele pesterijen die Kimberly en enkele andere jonge vrouwen moesten doorstaan.

,,Ik ben in een diep dal geraakt, maar ben gelukkig sterk. Jammer genoeg zijn vele andere meisjes dat niet.”

25 jaar is Kimberly intussen. Ze staat letterlijk te trillen op haar benen wanneer ze haar verhaal doet. Al twee jaar wordt ze belaagd en gepest via sociale media.

Door iemand uit haar woonplaats, een leeftijdsgenote van Kimberly die ooit haar vriendin was. ,,Toen ik de vriendschap heb verbroken, is ze alles wat ik ooit in vertrouwen tegen haar heb gezegd tegen mij beginnen te gebruiken.

Ze maakte tientallen valse profielen aan. Op mijn naam en op naam van mijn vriendinnen, maar telkens met als enige doel om mij zwart te maken. Zowel op Instagram, TikTok…”

”Ik durfde niet meer buiten te komen. Zelfs niet om de brievenbus leeg te maken”
– Slachtoffer Kimberly (25)

In november ging de stalkster nog een stapje verder. Ze maakte een vals account van Kimberly aan op Instagram en gooide dat account op de datingsite Tinder.

,,Met vermelding van mijn naam, adres en telefoonnummer én de boodschap dat ik op zoek was naar s*ks.

Plots stonden er wildvreemde opgewonden mannen aan mijn voordeur die s*ks met me wilden. Ook in het midden van de nacht”, getuigt Kimberly.

Lees ook  Zo rijk is Humberto Tan

Brievenbus
Kimberly was op dat moment amper 24 jaar en woonde net helemaal alleen op een appartement. ,,Ik durfde niet meer buiten te komen.

Zelfs om de vuilnisbakken op straat te zetten of de brievenbus leeg te maken, moest ik vrienden inschakelen. Zo bang was ik. Niet alleen bang van die opgewonden mannen.

Ook van die oude vriendin. Wekenlang heb ik mezelf opgesloten op mijn appartement. Als ik toch ergens heenging, was het onder begeleiding van mijn broer.”

De vriendin moest zich gisterochtend voor de rechtbank in Turnhout verantwoorden voor de belaging via sociale media.

Ook Kim (31) uit Geel – een vriendin van Kimberly – moest getuigen omdat ze jarenlang belaagd werd.

,,Ze belde me tot 50 keer per dag op. Drie keer per jaar moest ik van gsm-nummer veranderen. Ook mijn vriend kreeg midden in de nacht telefoontjes van onbekende nummers”, vertelt Kim.

,,Op sociale media maakte ze mij en al mijn naasten zwart. Zelfs mijn zoontje van vijf maanden moest eraan geloven. Ze schreef dat hij beter niet was geboren.”

”Of ze een gevangenis­straf krijgt, maakt niet uit. Ze moet vooral geholpen worden zodat ze niet nog meer slachtof­fers kan maken”
– Slachtoffer Kimberly (25)

In het gerechtelijke dossier zijn uiteindelijk drie slachtoffers van de voormalig vriendin van Kimberly opgenomen, maar het werkelijke aantal slachtoffers ligt veel hoger.

,,Ook nu blijft ze nog altijd nieuwe slachtoffers maken. Dat moet stoppen”, vertelt Kimberly in tranen. ,,Of ze een gevangenisstraf krijgt of niet, maakt mij niet zo heel veel uit. Ze moet vooral geholpen worden zodat ze niet nog meer slachtoffers kan maken.”

Lees ook  Net een tekenfilm: na*kte man achtervolgt brutaal everzwijn na stelen laptop

De jonge vrouw uit Geel doet meteen ook een oproep naar lotgenoten en naar de politie, want ze vindt dat politiediensten klachten over cyberpesten ernstiger moeten nemen.

,,Ik heb telkens een klacht ingediend. En de politie heeft alles gedaan wat ze kon. Maar na de zoveelste klacht waren ze het wat beu en werd ik weleens weggestuurd, omdat ze dachten dat het niet zou escaleren.

Maar cyberpesten moet altijd serieus worden genomen. Deze vorm van belaging mag niet geminimaliseerd worden”, getuigt Kimberly.

,,Ik hoop dat alle slachtoffers – niet alleen die van mijn oude vriendin, maar van alle cyberpesters – de kracht vinden om een klacht neer te leggen.

En dat de politie en het parket dan ook iets met die klachten doen. Ik heb heel diep gezeten door deze situatie.

Andere slachtoffers mogen het niet zover laten komen dat ze aan zelfmoord beginnen te denken. Zelf sta ik gelukkig sterk in mijn schoenen en kon ik rekenen op familie en vrienden.

Maar ik zou niet schrikken dat andere meisjes er wel aan toegeven wanneer ze na jarenlang pestgedrag scheermesjes in hun brievenbus vinden.”

Verbod
Het openbaar ministerie in Turnhout vraagt een voorwaardelijke straf voor de dader, met als voorwaarde onder andere een psychologische begeleiding en een verbod om sociale media te gebruiken.

Volgens haar advocate beseft ze dat ze de rust van haar slachtoffers ernstig heeft verstoord. De rechtbank velt een vonnis op 13 oktober.

Bruiloft wordt gelinkt aan 176 besmettingen en de dood van 7 mensen die niet eens aanwezig waren

12 dagen oude baby doodgebeten door hond