in

Kerk geeft man aan na biecht, echtgenote eist miljoenen

SALEM – Een Amerikaanse kerk die een man aangaf die kinderm*sbruik had opgebiecht, is aangeklaagd door zijn echtgenote. Zij vindt dat de instelling duidelijk had moeten maken dat de biecht van haar man niet privé zou blijven en wil miljoenen schadevergoeding, bericht CNN.

Haar man biechtte bij een geestelijke op dat hij een kind s*ksueel had m*sbruikt, waarna de kerk, de Church of Jesus Christ of Latter-day Saints in Salt Lake City, hem aangaf bij de autoriteiten. Die arresteerden de man en hij ging voor vijftien jaar de cel in.

Lees ook  Premier Rutte tegen ouders: stuur je kinderen niet naar islamitische school

Zijn echtgenote Kristine Johnson eist nu een schadevergoeding van 9,5 miljoen dollar (ruim 8,5 miljoen euro). Dat ziet ze als compensatie voor het verlies van inkomen, de emotionele schade en het verliezen van haar man door deze situatie. Ook wordt er een extra 40.000 dollar (36.000 euro) geëist voor de kosten van de rechtszaak.

Lees ook  Gewonde boa constrictor gedumpt in afvalcontainer

De vrouw vindt ook dat de kerk het eigen beleid negeerde door de biecht niet geheim te houden. Een woordvoerder van de instelling zegt dat „de kerk vindt dat leiders en leden moeten voldoen aan alle wettelijke verplichtingen om m*sbruik aan burgerlijke autoriteiten te melden.”

Weg met debuik – 5 simpele oefeningen die je lichaam doen veranderen in 10 dagen

Petra brak met haar strenge geloof: Ik werd er bang van