in

Kelly was bij steekpartij Den Haag: ‘Ik zag een meisje op de grond vallen en naar haar buik grijpen’

Kelly de Lange (16) was vrijdagavond na het Black Friday-shoppen samen met haar broer onderweg naar het Centraal Station in Den Haag. Tot ze plotseling getuige waren van hoe een onbekende man uit het niets drie tieners neersteekt in een drukke winkelstraat.

“Ineens zagen we links van ons een persoon om zich heen bewegen, steken,” vertelt ze zaterdag tegen Hart van Nederland. “Eerst hadden we niet echt door wat er precies gebeurde. Toen ineens beseften we: Oh, er is wel echt wat aan de hand.”

Rellen vanwege Black Friday?
Kelly en haar broer dachten eerst aan rellen of een ruzie vanwege Black Friday. “Dat hoor je wel vaker, in Amerika ook.”

Maar al snel werd duidelijk dat er iets veel ergers aan de hand was. Een persoon stak met een mes om zich heen. “Eigenlijk toen we iedereen hoorden gillen, besloten we om weg te rennen, want dit was niet goed.”

Lees ook  Heldendaad: man redt peuter uit zinkende auto! Slaat ruit met blote vuisten in

Glimp van de dader
In alle consternatie wist Kelly slechts een glimp op te vangen van de dader. “We hebben een man gezien, links van ons. Maar we hebben zijn gezicht niet gezien, want hij stond met zijn rug naar ons toe. Het ging zo snel.”

Drie tieners werden door de man neergestoken. Het gaat om een dertienjarige jongen uit Den Haag en twee meisjes van vijftien uit Alphen aan den Rijn en Leiderdorp.

De slachtoffers kennen elkaar niet, meldt de politie zaterdag. “Ik heb een meisje op de grond zien vallen en naar haar buik zien grijpen,” zegt Kelly.

Lees ook  Erehaag voor juf Gea (48) die omkwam bij gezinsdrama Made: 'Ze was echt de beste juf'

‘Ik had het kunnen zijn’
Een dag na de steekpartij zit de schrik er bij de Haagse nog goed in. “Ik had het net zo goed kunnen zijn, het had net zo goed mijn broer kunnen zijn, want wij stonden ook in het publiek.”

“Het was gewoon uit het niets om zich heen steken”, vervolgt ze. “Wij hadden zelf het idee dat er geen motief achter zat.”

De zoektocht naar de dader gaat ondertussen onophoudelijk door. Waarom de man op de tieners instak is nog altijd onduidelijk. De politie houdt “alle scenario’s open”.

Vrouw (72) uit Haarlem op gruwelijke wijze overvallen: ‘We knippen je vinger eraf!’

Krijgen we een échte winter? Piet Paulusma komt met zijn voorspelling