in

Kelly ruikt de hele tijd naar vis en douchen maakt het alleen maar erger

Maak kennis met Kelly (36) die lijdt aan een extreem zeldzame ziekte waardoor ze de hele dag naar vis ruikt. Het zogeheten ‘visgeursyndroom’, of in officiele termen trimethulaminuria, is een aandoening die ervoor zorgt dat het lichaam de chemische stof choline niet kan afbreken.

Voor de 36-jarige Kelly was haar visachtige lichaamsgeur in haar kindertijd een groot probleem. “Ik zei als kind vaak dat ik vis op brood had gehad, om het onderwerp uit de weg te gaan”, vertelt Fidoe-White in een interview met de zender Barcroft TV. Volgens haar ouders werd Kelly vanwege haar geur veel gepest op school.

Lees ook  De 23-jarige Nora: een lepel in ondergoed verbergen kan het leven van jonge vrouwen redden

Die diagnose heeft ze nog maar sinds kort. Vroeger op school vertelde ze altijd dat ze vis op brood had gegeten, om van de vragen af te komen en schrobde ze haar lichaam onder de douche totdat het helemaal rood zag.

Toen ze haar verhaal op televisie deed en de diagnose is gesteld, werd ze een stuk zelfverzekerder. Ook heeft ze veel steun aan haar man die erg trots op haar is en de geur van Kelly nooit een probleem heeft gevonden.

Lees ook  Drie mensen overleden na drinken handgel

Ook Beatriz (23) werd op spoor geduwd: ‘Jij moet dood!’

Man slaat autoruit in om hond in hete auto te redden, blijkt een speelgoed hond te zijn.