in

Kater moest 2 jaar lang in draagmandje overleven.

Elke kattenbezitter kent ze: de handige boxen waarin men donzige vrienden kan transporteren. De praktische manden zijn uiteraard niet gemaakt om een kat een lange tijd in onder te brengen. Alleen de gedachte dat een dier daar meerdere uren in zou moeten zitten, is ondraaglijk.

De leiding van een dierenasiel in Houstin in Texas geloofde hun ogen niet toen er een kater werd binnengebracht, van wie men zei dat hij 2 jaar lang in een kleine transportbox had geleefd.

De helpers lokten de uitgehongerde Samuel met lieve woordjes uit zijn enge gevangenis.

Men kon duidelijk zien dat hij getekend was. Hij was nog maar amper vel over been en zijn ogen waren helemaal opgezwollen.

De dierenartsen hadden weinig hoop voor Samuel, zo gehavend was zijn lichaam door de jarenlange behandeling. Ze waren van plan om zijn toestand enkele dagen op te volgen, en zo er geen verbetering was, zouden ze hem uit zijn lijden verlossen.

Lees ook  Iedereen behandelt deze straatkat als vuil – tot een man hem vastpakt en ziet wat hij waard is

Ze postten een foto van de kater op Facebook om mensen opmerkzaam te maken op het leed dat hem werd aangedaan. Dat was zijn grote geluk: Leslie Raines, een assistent-dierenarts, zag de foto’s en werd op slag verliefd.

Leslie contacteerde het dierenasiel en bood zich als pleegouder voor Samuel aan. Ze bracht hem naar een dierenkliniek, waar de dierenartsen zijn schurft meteen begonnen te behandelen.

Leslie was er van overtuigd dat er onder zijn jammerlijk uiterlijk een prachtige kater schuilde. En na verloop van tijd zou ze gelijk krijgen. Terwijl Samuel langzaam bijkwam, en zijn ziektes genazen, moest hij leren wat het was om zich vrij te kunnen bewegen.

Hij wist niet hoe hij moest spelen, op de bank moest zitten of rennen. Hij had een heilige schrik van zijn eigen spiegelbeeld want dat had hij nog nooit gezien.

Lees ook  Ze spendeerden 2 maanden om de verdwaalde hond terug te lokken. Maar toen ze een klein meisje een poging lieten wagen gebeurde er iets magisch!

Langzaam werd zijn dichte zwarte vacht weer glanzend en mooi. Ondanks zijn verleden was hij erg aanhankelijk en affectief.

Toen Samuel voldoende hersteld was, begon Leslie naar iemand uit te kijken die hem een eeuwige thuis zou kunnen geven. En daarbij kwam er meteen iemand in het vizier: Bryan Smith had een jaar voordien zijn geliefde kater verloren en Samuel deed meteen aan hem denken.

Toen de twee elkaar ontmoetten, wist Leslie onmiddellijk dat ze voor elkaar voorbestemd waren. Hij was zacht, geduldig en straalde een vriendelijke rust uit. Samuel was meer ontspannen dan ooit tevoren. Hij had zijn keuze gemaakt: bij deze man zou hij blijven.

Ondertussen heeft hij zijn angst voor meubels overwonnen en doet hij niets liever dan ronken op de bank. En soms kijkt hij ook door het venster, zonder te schrikken van zijn eigen spiegelbeeld.

Baby is ziek en kan niet slapen. Dan staat broer op en doet iets dat overal harten doet smelten

Dit hondje wilt nog een ding doen voordat ze doodgaat, wat het is zal je in tranen achterlaten..