in

Kat Breezer sterft een mysterieuze dood, mogelijk vermoord door jongeren

De mysterieuze dood van een door de buurt geliefde kat uit Amersfoort houdt de gemoederen flink bezig. Kat Breezer werd zaterdagavond dood gevonden door de buren van baasje Dennis Spoel en had flink wat letsel aan haar hoofdje. Een overbuurman denkt dat er opzet in het spel is.

Breezer liep zaterdagavond rond winkelcentrum Emiclaer in Amersfoort. De overbuurman, die Breezer vaak eten gaf, zag een jongen met een bal over de kat heen staan. Een kwartier later werd Breezer dood gevonden. Volgens de buurman kan dat geen toeval zijn.

Lees ook  Basisscholen waarschuwen voor nieuwe gevaar - voorwielen kinderfietsen losgedraaid

“Voor de kinderen is het een drama,” zegt Dennis zondag tegen Hart van Nederland. Maar ook de rest van de buurt is in rouw. De kat was heel geliefd. “Alle buren komen even huilen. Zelfs mensen die we niet kennen. Je ziet nu pas hoe geliefd ze was.” In de buurt wordt er zelfs gesproken over een naamswijziging van de wijk die nu Kattenbroek heet, ze zouden de wijk graag willen omdopen tot Breezerbroek.

Vermoord?
Het is nog de vraag wat er precies met Breezer is gebeurd. Ze had een flinke deuk in haar hoofd en haar oogje hing er uit. “De foto’s zijn te gruwelijk om te kunnen laten zien”, verzekert Dennis. De overbuurman denkt dat de jongeren uit de buurt meer over de dood van Breezer moeten weten en doet een oproep op Instagram.

Lees ook  Man (75) rijdt met slakkengang over A28 na droevig telefoontje: ‘Ze vertelden me dat ik kanker had’

Een buurvrouw van Dennis, die ook dierenarts is, sluit niet uit dat de doodsoorzaak ook een aanrijding met een auto kan zijn. Toch wil Dennis graag weten wat er precies met Breezer is gebeurd, hij roept iedereen die meer weet op zich te melden bij de politie.

Man (51) krijgt taakstraf voor geven knuffel met foto van penis aan meisje (4)

Vrouw die als eerste gezichtstransplantatie kreeg, is overleden: “Een héél moedige vrouw”