in

Kapper in Malden besmet met corona: ‘Ik heb de afgelopen week 12 tot 15 klanten per dag gehad’

De gemeente Heumen en de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid hebben op Twitter mensen opgeroepen in quarantaine te gaan als ze begin september bij kapperszaak Pekandy Barbershop in Malden zijn geweest. Ze deden dat woensdagavond omdat de eigenaar van de kapperszaak besmet blijkt met het coronavirus.

Mensen die op 2, 3, 4, 5 of 8 september in de zaak in het winkelcentrum in Malden zijn geweest wordt dringend verzocht tot 10 dagen in quarantaine te gaan. Wie coronaklachten heeft wordt opgeroepen zich laten testen, aldus de gemeente en de veiligheidsregio.

Lees ook  Man (70) valt in drukke binnenstad en schreeuwt om hulp, maar mensen lopen gewoon door

Eigenaar Nawaar Pekandy heeft zich na een aantal dagen van lichte klachten afgelopen maandag laten testen, zegt hij. Vandaag kreeg hij de uitslag en bleek hij besmet te zijn. ,,De afgelopen week heb ik 12 tot 15 klanten per dag gehad. Misschien wel tachtig mensen in de week.’’

Zelf heeft hij een beetje keelpijn en moet hij heel af en toe hoesten. ,,Vermoedelijk heb ik het zelf van een klant gekregen. Ik ben nauwelijks ergens anders geweest.’’ Omdat hij een eenmanszaak heeft, is die nu gesloten. Wanneer de kapperszaak weer open kan weet hij niet. Dat is afhankelijk van wanneer zijn eigen klachten over zijn.

Lees ook  Ronnie Flex stapelverliefd op Famke.

Pekandy zegt altijd met een mondkapje op te werken en heeft handschoenen aan. ,,Ik heb ook altijd alcohol staan en ontsmet na elke kappersbeurt.’’

Auto schept 6-jarig meisje in Zeewolde; traumaheli verleent bijstand

Dierenbeul overgiet katje met sterke lijm en dumpt het in een plastic zak