in

Kantoorhond vermindert stress, fix er vandaag nog één

Voor de arme ziel die nog een overtuigend argument zocht om z’n trouwe viervoeter mee naar de werkplek te nemen. Een kantoorhond vermindert stress. En niet alleen bij zijn baasje, maar bij iedereen in het kantoor.

Thijs Launspach, schrijver van het boek Fokking Druk, schrijft in AD dat een hondje aan het bureau heel wat voordeeltjes oplevert. Een kantoorhond vermindert stress, zorgt voor een betere sfeer op kantoor en zorgt voor meer verbondenheid tussen werknemers. Mensen die het even niet meer zien zitten, kunnen ‘m een aai over de bol geven. En er is altijd een excuus nabij om even buiten een ‘rondje’ te doen. Die hond moet immers uitgelaten.

LEES OOK!
Lil' Kleine geeft Jaimie Vaes een gigantisch cadeau!

Er wordt heel wat (diervriendelijk) geëxperimenteerd met honden in drukke omgevingen. Zo opende de Universiteit van Amsterdam een heuse puppykamer, waar studenten in hun tentamenweek even konden knuffelen met puppy’s als de stress hen teveel werd. Launspach weet wel hoe dat komt. Hij schrijft dat oxytocine, een hormoon dat vrijkomt als je meer dan 20 seconden knuffelt, ervoor zorgt dat je hartslag en bloeddruk daalt.

LEES OOK!
Zien: zo zag je Gaby Blaaser nog nooit

Zo is de cirkel weer rond: een kantoorhond vermindert stress omdat je – mits je het aaien rekt tot 20 seconden – oxytocine aanmaakt. Waardoor het aaien van een hond ineens een lichamelijk effect heeft: je hartslag daalt, je bloeddruk daalt en dus word je er relaxter van. Print dit uit en schuif het onder de neus van je baas en je collega’s. Zo’n kantoorhond is op deze manier toch het proberen waard?

Sylvie had 7 relaties in maar 6 jaar: ‘Dat is toch niet veel? Ik ben net een non’

Slachtoffers ongeluk A12 komen allemaal uit zelfde familie