in

Kankerpatiënt in verzorgingstehuis aangetroffen met maden die uit zijn oren kropen.

Een bejaarde kankerpatiënt werd kort voor zijn overlijden in een verzorgingstehuis aangetroffen met maden die uit zijn oren kropen.

John Callaghan had zijn vrouw gesmeekt om hem terug mee naar huis te nemen nadat hij twee weken verbleven had in het Bupa Tugun Aged Care verzorgingstehuis in Australië.

 

Zijn weduwe Fay (83) dat ze walgde om haar echtgenoot zo aan te treffen tijdens een bezoek in 2017.

Ze zei: “Hij was niet gemakkelijk om voor te zorgen, hij had veel pijn en vocht tegen kanker in zijn oor, maar toen ik hem ging bezoeken, kropen de maden uit zijn oren.”

Lees ook  Hondentrimmer opent kapsalon midden in de nacht om zwerfhond vol met vlooien te zorgen

De man was zich niet ten volle bewust van de toestand waarin hij moest leven, maar hij had zijn vrouw gezegd: “Dit is een vreselijke plaats, het is verschrikkelijk. Ze zorgen niet voor je. Haal me hier alsjeblieft weg.”

Tien dagen na deze noodkreet zou Callaghan overlijden in een nabijgelegen ziekenhuis. In een verklaring aan de Britse krant Metro liet een woordvoerder van het home weten dat het om een geïsoleerd incident ging en dat ze meteen de verpleegsters inschakelden.

Lees ook  Roxeanne verklapt vies geheim: ‘Al zes dagen..’.

Sindsdien zouden er maatregelen genomen zijn om het welzijn van de patiënten te verbeteren.

De zaak werd onderzocht door de Australische overheid, maar na consultatie van de directie van het home en de weduwe werd het dossier afgesloten.

Toerist valt marktkramers in Marokko aan en scheldt hen uit omwille van kippen in kooien.

Baby maakt kennis met tweelingbroer van papa en zijn reactie gaat compleet viraal.