in

Kamer wil af van p*dohandboek met tips voor kindermisbruikers

Handboeken voor pedofielen moeten zo snel mogelijk worden verboden.

De Tweede Kamer wil dat in de wet wordt opgenomen dat het strafbaar is om zo’n p*dohandboek te bezitten en te verspreiden.

PVV, CDA en PvdA steunen een voorstel van de VVD om dat voor elkaar te krijgen. „Het is walgelijk dat er een handboek in omloop is waarin tips en tricks staan voor kinderm*sbruikers”, zegt VVD-Kamerlid Van Wijngaarden.

Ik kan er niet bij dat het hebben van zo’n p*dohandboek niet bestraft kan worden nu.”

Opmerkelijk genoeg is het nu niet verboden om een handleiding voor p*dofielen te bezitten en te lezen.

Ook minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) sprak daar eerder zijn afkeur over uit. „Het is mogelijk dat p*dos*ksuelen kennis nemen van de inhoud van het handboek en zich laten inspireren.

Het bestaan en circuleren van dergelijk materiaal op internet vind ik verwerpelijk”, schreef hij aan de Tweede Kamer.

Lees ook  Poahhh! Olcay Gulsen laat weinig aan de verbeelding over met foto zonder bovenkleding!

Donkere krochten worldwideweb
Het p*dohandboek is te downloaden in de donkere hoeken van internet – vooral het zogeheten dark web – en legt uit hoe bepaalde s*ksuele handelingen bij jonge kinderen kunnen worden gepleegd. Daarnaast staat vermeld hoe de kans op ontdekking sterk kan worden gereduceerd.

Volgens Van Wijngaarden ’grijpen de instructies hem als ouder naar de keel’. „Er staat zelfs in hoe een dader dna-sporen kan uitwissen. Het is ronduit ziek.” De liberaal wil het bezit bestraffen met maximaal vier jaar celstraf en een boete van 83.000 euro.

’Walgelijk’
Ook CDA-Kamerlid Van Toorenburg wil dat het niet langer mogelijk is dat iemand zo’n p*doboek in bezit heeft. „Als het boek in Engeland kan worden verboden, waarom dan niet ook hier? Dit overstijgt iedere walgelijkheid.

Lees ook  Onbeschofte pendelaar valt blinde man op roltrap lastig – kijk hoe vreemden tussenbeide komen.

PvdA-Kamerlid Kuiken noemt het ’gruwelijk’ dat dit soort handboeken nog steeds kunnen worden verspreid zonder dat dit strafbaar is. „Daarom is het noodzakelijk dat de wetgeving wordt aangepast.”

Oprichter en voorzitter Jeninga van de stichting Strijd tegen M*sbruik, zegt ’zeer verrast’ te zijn dat er al een Kamermeerderheid is voor een verbod op het p*dohandboek. „Maar ik ben er heel erg blij mee, want dit is waar we al heel lang voor strijden.”

Een dag eerder waren er invallen in woningen van personen die aan p*dofielenvereniging Martijn verbonden waren. Of dat iets te maken heeft met de snelle ontwikkelingen, weet Jeninga niet. „Maar dat is ook niet zo belangrijk. Het gaat erom dat het hard wordt aangepakt, en in dat opzicht hebben we nu een goede stap gezet.”

Familie van zieke Bibian Mentel krijgt doodsbedreigingen via social media

Married at first sight: Weg met die ex!