in

Kamelen gediskwalificeerd van schoonheidswedstrijd omdat ze Botox gebruikt hadden.

Een groep van 12 kamelen werd geband van een schoonheidswedstrijd nadat aan het lich kwam dat er Botox werd gebruikt. Het jaarlijkse Koning Abdulaziz Kamelenfestival in Saoedi-Arabië werd overschaduwd door de voorgenomen poging om de strikte regels te overtreden.

Het is een ernstige wedstrijd met prijzen tot 45 miljoen euro. De verleiding om vals te spelen is dan ook groot. Miss Kameel krijgt immers 25 miljoen euro. In de handleiding van vorig jaar is te lezen: “Kamelen met drugs in hun lippen, die geschoren of geverfd zijn op bepaalde plaatsen van het lichaam, of met veranderingen aan hun natuurlijke vorm, worden niet toegelaten.”

Lees ook  Varken neem teder afscheid van zijn beste vriendinnetje

Er is heel wat aan het veranderen in Saoedi-Arabië, Het land krijgt z’n eerste bioscoopzalen en vrouwen mogen binnenkort ook autorijden. Maar terwijl de autoriteiten het conservatieve koninkrijk proberen te hervormen, proberen ze tegelijk ook traditionele aspecten van hun cultuur aan te moedigen. En voor de Bedoeïnen van Arabië is er niets belangrijker dan de kameel, die al eeuwen gebruikt wordt voor voedsel, transport en oorlogsmachine. Dus gaven de autoriteiten het jaarlijkse, een maand durende kamelenfestival een opwaardering. Op een plateau van rotsen en zand richtte de overheid een permanente zaal op voor evenementen: races en schoonheidswedstrijden.

Lees ook  Meisje (14) overleden aan infectieziekte; school waarschuwt leerlingen

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties!

Vrouw draagt baby voor beste vriendin – die overleed nog voor hij geboren werd.

Kat wordt genezen van kanker aan de hand van elektroschokken om tumor te verwijderen.