in

Kabinet wil horeca helemaal dicht en geen alcoholverkoop meer na 20.00 uur

Het kabinet wil de horeca helemaal sluiten en ook alle alcoholverkoop na 20.00 uur verbieden. Dat melden bronnen aan de politieke redactie van Dailynieuws Gisteravond is de maatregel besproken met de veiligheidsregio’s tijdens het Veiligheidsberaad.

Hoe lang de horeca precies wordt gesloten, is nog niet duidelijk. Naar verluidt gelden de nieuwe maatregelen tenminste voor twee weken.

De maatregelen die het kabinet vanavond zal presenteren tijdens een persconferentie zijn erop gericht om contacten en reisbewegingen van mensen te beperken, zodat het aantal besmettingen verder wordt teruggebracht. Dit is de laatste fase vóór een nieuwe lockdown, aldus ingewijden.

Lees ook  Familie van verdronken Amelia doet smeekbede om foto’s van lichaam niet langer te delen op sociale media

Blijf thuis
Gisteren werd al bekend dat het devies voor heel Nederland wordt: beperk je contacten en blijf thuis.

Ook de oproep om thuis te werken zal nog duidelijker gaan worden. Wie geen vitaal beroep heeft, wordt gevraagd om thuis te werken. Opgeroepen wordt om alleen noodzakelijke reizen te maken, bijvoorbeeld met het openbaar vervoer.

Scholen open; amateursport beperkt
In de huidige plannen blijven de scholen, zowel het basis- als middelbaar onderwijs, open. Dat geldt voorlopig ook voor de sportscholen.

Lees ook  Man ligt twee uur lang op granaat op straat in VENL0

Wel wordt de amateursport aan banden gelegd: boven de 18 jaar is sporten in teamverband niet toegestaan. Professionele sport blijft wel mogelijk, zo valt te horen.

Maximaal vier personen
De maximale gezelschapsgrootte is al teruggegaan naar maximaal vier personen, maar die regel gaat straks ook in de buitenlucht gelden. Wie met anderen afspreekt, is beperkt tot een gezelschap van vier mensen.

De regels voor thuis blijven zoals ze zijn: daar mogen maximaal drie mensen uitgenodigd worden.

Als het zo doorgaat, komen er binnen een maand 100.000 coronabesmettingen bij

Je kunt nu een halve kerstboom kopen, zodat je de achterkant niet hoeft te versieren