in

Junkie krijgt 20 euro om nieuwe thuis te zoeken voor hond en dumpt hem in kanaal.

Een man werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden nadat hij een hond vermoord had die hij een nieuwe thuis moest bezorgen. Daniel McPhillips (26) had 20 dollar gekregen om de hond genaamd Alfie naar een dierenarts te brengen en te zeggen dat hij de hond gevonden had. Maar in plaats daarvan bond hij de poten van de hond vast met zijn eigen leiband en bevestigde er een steen aan. Daarna gooide hij de hond in een kanaal bij Allandale in Stirlingshire.

LEES OOK!
Pasgeboren baby gedumpt in veld, zit helemaal onder de mieren- en muggenbeten.

Het lichaam van Alfie werd uit het water gehaald door Douglas Wilson (57), die de foto’s op Facebook postte.

Daar werden ze opgemerkt door zijn baasje Tammy Burgoyne, die de hartverscheurende beslissing had genomen om de hond weg te doen nadat ze financieel niet meer voor hem kon zorgen. Ze belde meteen de Schotse dierenbescherming op, die McPhillips confronteerde met de feiten.

LEES OOK!
'George Floyd en politieagent werkten in dezelfde nachtclub’

Voor zijn arrestatie zei een andere drugsverslaafde nog tegen hem: “Ik denk dat je de hond van Tammy vermoord hebt.” Daarop antwoordde McPhillips: “Wat moest ik er anders mee doen?”

Een autopsie bracht aan het licht dat Alfie zich verwond had als gevolg van zijn gevecht om zich onder water los te maken van zijn leiband. Aanvankelijk ontkende McPhillips de beschuldigingen en zei dat Alfie uit zijn leiband geglipt en in het water gevallen was.

Schimmelinfectie en brandwonden: Anne is slachtoffer van ontharingsbehandeling bij Just Wellness

Dierenliefhebbers woedend na koelbloedig afschieten van 15 paarden.