in

Junk zou twee tientjes krijgen voor liquidatie in Breda, maar wordt zélf beschoten

Iemand doodschieten voor twee tientjes? Een zijdelingse opmerking, donderdag bij de rechtbank in Breda. Een man in Breda zou een junk twee tientjes hebben geboden om een ander dood te schieten.

Het beoogde slachtoffer was echter op de hoogte en ging naar de Leuvenaarstraat. Daar werd de junk vervolgens zelf beschoten, op 9 augustus vorig jaar.

Volgens justitie was de 32-jarige Hugo M. uit Breda de schutter. Officier van justitie Kristel Simpelaar eiste veertig maanden cel tegen hem. Zelf wilde hij niets zeggen, behalve dat hij het niet was.

Kogel in bil
Bij de schietpartij kwam ‘iemand met een Al Capone-hoedje’ in een auto aanrijden, die schoot op iemand anders.

Het slachtoffer werd in zijn bil geraakt. Aangifte wilde die persoon, zoals zo vaak in het criminele milieu, niet doen. Uiteindelijk hintte hij er als getuige bij de onderzoeksrechter wel op dat het om Hugo M. ging.

Lees ook  Hij redde een leeuwenwelp van de dood. Nu, 7 jaar later, ontmoeten ze elkaar voor het eerst weer. Prachtig!

”Twee maanden ervoor had hij nog niet eens geld voor een tank benzine en nu zou hij met zijn eigen auto op vakantie gaan naar Polen”
– Kristel Simpelaar, Officier van justitie

De moeder van M.’s nieuwe vriendin kwam bij de politie echter wel met een plausibel verhaal. Zij had namelijk gehoord dat het M. was.

De ex van haar dochter zou de opdracht hebben gegeven om haar en haar nieuwe vriend te vermoorden.

De moeder wist niet door wie, maar M. wist dat wel, vertelde ze. ‘En daarom is hij hem neer gaan schieten.’

Vlucht naar Polen
De verdachte ging op 10 augustus voor een paar dagen naar Polen. Dat was gewoon voor vakantie, zei hij.

Lees ook  Bruiloft wordt gelinkt aan 176 besmettingen en de dood van 7 mensen die niet eens aanwezig waren

Maar uit verschillende WhatsAppgesprekken blijkt dat het een vlucht moet zijn geweest, stelt de officier. Bovendien zegt M. een paar keer dat mensen die dingen niet moeten bespreken ‘op internet’.

,,Het is ook ongeloofwaardig”, zei Simpelaar, ,,dat het om vakantie ging. Twee maanden ervoor had hij nog niet eens geld voor een tank benzine en nu zou hij met zijn eigen auto op vakantie gaan naar Polen.”

De strafeis geldt namelijk ook nog voor drie benzinediefstallen die hij pleegde in juni. Die bekende M. wel: ,,Ik zat aan de drugs, ik had niet veel geld, het is helemaal misgelopen.‘’

De rechtbank doet 17 september uitspraak.

Ben jij één van de weinige die het wel goed raadt?! Doe de test!

Na jarenlange juridische strijd: koppel wint 12 miljoen euro met gevonden EuroMillions-biljet