in

Juliette (57) en haar man kregen tegelijk te horen uitbehandeld te zijn: ‘We waren drie weken verlamd’.

Het leven van de Groningse Juliette Stamenkovits (57) is ‘glamour ten top’ in Saint-Tropez, waar ze lange tijd woont. Maar haar leven verandert volledig als zowel zij als haar man Bela te horen krijgen kanker te hebben.

Tijdens de opnames van Het Mooiste Meisje van de Klas ligt Juliette uitbehandeld in een hospice. Alleen haar twee kinderen mag ze zien vanwege het coronavirus. Voor Juliette is meewerken aan het programma een “lichtpuntje in een donkere tijd”.

BORSTKANKER
Zes jaar geleden krijgt Juliette de diagnose borstkanker, wat ze met haar gezonde levensstijl niet had zien aankomen. “Ik had niet verwacht dat kanker mij zou overkomen.” Maar ze blijft al die tijd positief. “Ik dacht: ik kan dit.” Haar positiviteit zorgt bij familie en vrienden voor veel bewondering. Volgens vriendinnen klaagt Juliette nooit, maar “omarmt ze haar lot”.

  Tiener doodt 5 familieleden en zichzelf

Twee jaar later krijgt haar man Bela te horen dat hij een zeldzame vorm van kanker heeft. “Alsof de aarde onder mijn voeten was weggeslagen”, vertelt Juliette vanuit haar bed. Toch proberen ze na het slechte nieuws wat van het leven te maken en samen te genieten.

UITBEHANDELD
Maar op een dag in december 2017 krijgen Bela en Juliette beiden te horen uitbehandeld te zijn. “We hebben drie weken verlamd op de bank gezeten. Wie gaat nu als eerste overlijden?” Bela is nu een jaar geleden overleden. Vanaf dat moment is Juliette druk geweest om haar kinderen zo goed mogelijk achter te laten en om nog alles te doen wat ze wil doen tijdens haar leven. Zo is ze met haar dochter naar Japan gereisd.

  Hond is hele leven lang vastgebonden en verwaarloosd - na zijn redding is hij onherkenbaar

“Ik vind het heel erg dat ik hen moet achterlaten”, zegt Juliette over haar kinderen. “Dat ze dit moeten doorstaan. Maar ik weet dat ze het kunnen.” Twee weken voor de uitzending van het programma overlijdt Juliette. Presentator Jaap Jongbloed noemt het gesprek met Juliette het bijzonderste gesprek dat hij heeft gevoerd in de serie.

Johan Derksen verliest dochter door rel!

Nicky (34) werd ver kracht: ‘Hij kletste daarna nog even gezellig met mijn ouders’.