in

Jorien ter Mors in tranen na winst 1000 meter: ‘Kom pap, help me’

Erben Wennemars slaat troostend een arm om Jorien ter Mors heen

Gisteren won Jorien ter Mors de duizend meter op de Olympische Winterspelen in Pyongchang. Na afloop zat ze bij NOS Studio Sportwinter om te vertellen over deze bijzondere prestatie. Maar drie vrouwen voor haar wonnen deze afstand. Tijdens het interview vertelt Jorien over haar overleden vader en dan beginnen de tranen te vloeien.

Erben Wennemars schoot haar te hulp.

‘Pap, help me’

Ze krijgt de beelden te zien van haar race en dan wordt er gevraagd naar haar vader die na een lang ziekbed vier jaar geleden overleed. Tijdens de vorige Olympische Spelen in Sotsji putte ze daar kracht uit en ook nu is de gedachtenis aan haar vader nog heel erg voelbaar. Ze vertelt hoe ze altijd aan haar vader moet denken als ze op de hoogste trede van het podium staat en zelfs hoe ze aan hem denkt tijdens de race. “Ik dacht op het laatste rechte stuk: ‘pap kom help me’.” De tranen beginnen over haar wangen te biggelen en Erben Wennemars die ook bij het programma aanwezig was bedenkt zich niet en schiet haar te hulp door een arm om haar heen te slaan.

Lees ook  André Hazes en Bridget Maasland wonen al praktisch samen
Gouden medailles

Jorien moet nu de 1500 meter shorttrack en de 500 meter langebaanschaatsen nog doen op de Olympische Spelen. Als ze haar vorm behoudt deze Spelen, zouden dat zomaar nog meer gouden medailles kunnen betekenen. Heel veel succes! Wat vond jij het mooiste moment van de Spelen tot nu toe? Laat het ons weten op onze Facebook-pagina.

Lees ook  Studie legt grote oplichting bloot. Kankerartsen willen zelf absoluut geen chemotherapie ondergaan!

Bekijk het emotionele fragment van gisteravond hier:

‘Pinokkiojongen’ uitgelachen om zijn neus: maar zie hem eens, 3 jaar later

Baby krijgt nieuw brilletje. Kijk zijn onbetaalbare reactie wanneer hij zijn ouders voor de eerste keer ziet.