in

Joop V. wordt nu ook gelinkt aan m*sbruik van Roemeens meisje (8) in 2016

Joop V., de Nederlander die vrijdag in Roemenië de 11-jarige Mihaela zou hebben vermoord en maandag zelfmoord pleegde, zou in 2016 een ander Roemeens meisje hebben m*sbruikt. Het gaat om een 8-jarig meisje uit het dorp Bogdanesti. Volgens vluchtgegevens van de reizen naar Roemenië die Joop heeft gemaakt, was hij in 2016 inderdaad in het noordoosten van Roemenië.

Op oude camerabeelden zou te zien zijn dat Joop in de stad Iasi is. Hij zou later gezien zijn in een kindercentrum in het dorp Bogdanesti. Of hij de man op de beelden is, is de vraag. Over de man op de beelden is veel discussie. Maar zeker is wel dat Joop V. in die periode in Roemenië was en terugvloog vanuit Iasi. Die stad ligt op 120 kilometer van Bogdanesti.

Lees ook  Frank van der Lende wou graag door met middagshow maar is stopgezet op NPO 3FM.

De vader van het meisje is met zijn verhaal naar buiten gekomen in Roemeense media. Ook zegt de man dat Joop Roemeens kon spreken. Justitie in het land doet onderzoek naar het verhaal. Politie in Nederland kent het verhaal niet en laat alle woordvoering over aan Roemeense collega’s.

Huilen
Volgens lokale bronnen uit Iasi zou Joop het 8-jarige meisje hebben benaderd toen ze naar de winkel liep. Hij zou haar kauwgom hebben gegeven en naar een veld hebben gebracht, waar hij haar zou hebben betast. Toen het kleine meisje bang werd en begon te huilen, bracht hij haar terug naar het dorp. Het meisje vertelde dat ze dacht dat de man haar naar huis zou brengen, hoewel dat maar een paar honderd meter verderop is. De auto die werd gezien in het dorp zou inderdaad van Joop V. zijn geweest.

Lees ook  Na zwarte piet ook trakteren verboden op Zuid-Hollandse basisschool

Joop V. reed zichzelf maandag, waarschijnlijk expres, dood tegen een vrachtwagen in het Brabantse Escharen. Hij werd gezocht door Roemeense en Nederlandse politie omdat hij de 11-jarige Mihaela in het dorp Gura Sutii zou hebben vermoord, op ruim een uur rijden van Boekarest. De Roemeense politie zegt dat alle verdwijningen van kinderen van de afgelopen tien jaar worden onderzocht. Zeker is dat Joop minstens vier keer in Roemenië is geweest.

De kleine Mihaela is vandaag in Roemenië begraven. Honderden mensen woonden de emotionele uitvaart bij.

Wanda’s dochter werd vermoord door haar ex-vriend

Vier jonge verdachten van fatale mishandeling 71-jarige Nico Schoonhoven nu al weer vrij