in

Jongetje (5) schiet broertje dood met wapen dat hij in bos gevonden had.

Wapens horen niet thuis in de handen van de meeste volwassenen, laat staan in de handen van kinderen. Dit verhaal is daar helaas een tragisch voorbeeld van. Op 22 mei kreeg de politie een melding over een schietincident in Griffin in de Amerikaanse staat Georgia. Ter plaatse vonden ze een zwaargewonde 12-jarige jongen. Hij was in de borst geschoten en vocht voor zijn leven.

De jongen werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar de dokters konden helaas niets meer doen. De 12-jarige zou later aan zijn verwondingen bezwijken.

Neergeschoten door eigen broertje
Het werd algauw duidelijk dat de jongen was neergeschoten door zijn eigen vijfjarige broer. De jongen dacht dat hij een speelgoedwapen had gevonden in het bos en haalde per ongeluk de trekker over.

Lees ook  Experts: Agenten gebruikten onnodig heftig geweld tegen mishandelde hond Tommy

Maar wat doet een geladen wapen in een bos waar kinderen spelen? De politie stelde een onderzoek in en heeft een idee over wat er precies gebeurde.

Politiecontrole
Tijdens een verkeerscontrole eerder die dag hadden ze een auto tegengehouden. Een onbekend aantal personen vluchtte uit de auto en liep naar het bos. Daar zou twee uur later de tragische schietpartij plaatsvinden.

De politie liet in een verklaring nog weten dat ze in het gebied hadden uitgekamd en een zak MDMA hadden gevonden. Het wapen werd toen niet aangetroffen.

Lees ook  Antizwartepiet-frontman Afriyie: 'Wij zijn schietschijven geworden'

De politie ondervroeg verschillende kinderen die op het ogenblik van de schietpartij aanwezig waren. Ook de broers van de jongens werden ondervraagd.

Ze vertelden dat ze het wapen hadden gevonden in het gebied waar de verdachten uit hun auto waren gevlucht.

Verdachten
De politie is naarstig op zoek naar de verdachten die uit hun auto vluchtten. Wellicht droegen zij het wapen en de drugs bij zich. Een woordvoerder verklaarde dat ze elke steen zullen omdraaien om de verantwoordelijken te vinden.

Werkelijk een vreselijk en weerzinwekkend ongeluk. We hopen dat de eigenaar van het wapen snel gevonden wordt.

Buldog ontroostbaar omdat hij tijdens quarantaine niet meer met kindjes op straat kan spelen.

Pasgeboren baby gedumpt in veld, zit helemaal onder de mieren- en muggenbeten.