in

Jongetje (4) en vader omgekomen bij flatbrand Arnhem, moeder en dochter zwaargewond

De brand in de flat in Arnhem, waarbij een 4-jarige jongen en zijn 36-jarige vader om het leven kwamen, werd mogelijk veroorzaakt door vuurwerk. Daar houdt de politie rekening mee.

De brand woedde in de hal, de lift en het trappenhuis van de flat. Alle slachtoffers komen uit hetzelfde gezin. De moeder (36) en een 8-jarige dochter liggen nog in het ziekenhuis.

De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van de brand, maar er wordt rekening mee gehouden dat vuurwerk de oorzaak is. Dat zou in de flatingang zijn afgestoken. “De politie bekijkt op dit moment beelden die beschikbaar zijn.”

Lees ook  Drie kinderen ontwikkelen een levenbedreigend syndroom dat gekoppeld is aan coronavirus

Meerdere bewoners moesten afgelopen nacht geëvacueerd worden door de brandweer. Een deel van de bewoners is in de flat gebleven, omdat ze moeilijk hun huis uit konden, zegt een woordvoerder van woningcorporatie Vivare.

‘Maakt me pislink’
“Er wordt nog gewerkt aan een noodtrap: ze kunnen met een bakje naar beneden. Er wordt per appartement aangebeld om te vragen of mensen behoefte hebben aan vervangende woonruimte.”

Lees ook  Naald in urinebuis; jongen kan drie dagen niet plassen

“Het maakt me pislink als er daadwerkelijk vuurwerk in de portiek is afgestoken. Het moet nu maar eens afgelopen zijn met consumentenvuurwerk”, zegt Eric Angenent van Vivare tegen RTL Nieuws. “Er zijn hier twee mensen van een gezin omgekomen.”

Jongens (12 en 13) aangehouden voor fatale flatbrand Arnhem, waarbij peuter en vader omkwamen

Gaby Blaaser begint het jaar 2020 met meest pikante foto óóit!