in

Simon (15) maakte einde aan leven na zware pesterijen op school.

Dit kunnen en mogen we nooit aanvaarden. Een jongen die zijn hele leven gepest werd, maakte een einde aan zijn leven toen hij geen andere uitweg meer zag.

Simon Brooks (15) was nog van gedachte veranderd nadat hij in zijn huis in Zuid-Wales een cocktail van pillen geslikt had, maar het was te laat. Zijn laatste woorden aan zijn mama waren: “Mama … ga ik sterven?”

Mama Julie Steward doet nu haar verhaal en ze pleit voor strengere wetten, zodat pesten op school nooit meer genegeerd kan worden.

Ze zei: “Simon werd zowat zijn hele leven gepest. Hij was een flamboyante persoon en was de leven en ziel van het feestje, maar hij was ook erg gevoelig en begreep sociale situaties niet altijd even goed.”

LEES OOK!
Zes milde symptomen van het coronavirus die niemand mag negeren

Mama Julie zei dat het pesten al begon op de lagere school toen andere kinderen hem uitscholden en zijn tas stalen. Maar op de middelbare school werd het pesten ook fysiek.

“Het was onophoudelijk”, zei ze. “Hij kon er niet aan ontsnappen. Op de dag dat hij zich van het leven beroofde, had hij een zware dip.

Het was over iets triviaal, maar ik denk dat het opgehoopt was en dit was de druppel die de emmer deed overlopen.”

LEES OOK!
Het ontroerende verhaal van man met alzheimer die denkt dat dagelijks applaus vanop balkons voor hem is en zijn mondharmonica

Julie ontdekte dat Simon een overdosis had genomen op 28 maart 2014. Ze kwam thuis en zag een ambulance voor de deur staan.

Hij had een vriend een appje gestuurd over wat hij zou doen, en deze laatste belde de politie.

Simon werd op intensive care gelegd, maar zou twee dagen overlijden.

Als je vragen hebt over zelfmoord of sombere gedachten hebt, neem dan alsjeblieft contact op met de professionals van de zelfmoordlijn. In Nederland kan dit via de crisislijn 0900-0113 en in België via het nummer 1813.

Man gooit hete koffie in gezicht serveerster omdat ze kopje met linkerhand neerzette.

Gezocht: Youssef Ben Hamou voor dodelijke schietpartij