in

Jongetje (14) pleegt zelfmoord nadat leraressen hem gepest hadden met de dood van zijn vader.

Een 14-jarige leerling beroofde zich van het leven nadat hij gepest werd door twee leraressen die hem treiterden met het overlijden van zijn vader.

Zhanibek Zhuzdai beweerde dat de leraressen Aisulu en Zhanar Baratova, die zussen zijn, hem drie jaar lang lastigvielen en hem allerhande scheldwoorden naar het hoofd slingerde omdat hij geen vader had om hem te beschermen.

Het pesten werd nog erger nadat het achtjarige broertje van Zhanibek twee maanden geleden overleed aan een ziekte. De jongen kon het verlies gewoon niet aan.

Zhanibek had zijn moeder nooit verteld over het pesten omdat hij haar niet ongerust wilde maken. De volledige omvang van de mishandeling kwam pas aan het licht in zijn zelfmo*rdbriefje.

Lees ook  Huilend pasgeboren babymeisje gevonden nadat ze in bos gedumpt werd.

De tiener hing zich op in de buurt van zijn huis in Shardara, in het zuiden van Kazachstan. Het was zijn moeder Kalamkas Zhuzdai die hem vond. In het briefje duidde hij zijn mishandelaars aan en onthulde schokkende details over zijn lijden.

Uit het berichtje van de jongen blijkt dat de zussen hem viseerden omdat hij geen vader had om hem te beschermen.

De vrouwen zouden hem getreiterd hebben omdat hij half wees was. Ze beledigden hem en zijn moeder, en het pesten werd zelfs nog erger na het overlijden van zijn broertje. In het briefje stond te lezen: “Mama, dit gaat nu al drie jaar lang zo. Ik ben moe, ik wil dood.”

Lees ook  Dierenliefhebbers woedend na koelbloedig afschieten van 15 paarden.

De politie opende een onderzoek wegens het aanzetten tot zelfmoord. Nu smeken de familieleden van de leraressen om vergiffenis in de hoop dat de aanklachten ingetrokken worden.

Ondanks het lopende onderzoek werden de leraressen niet geschorst en kunnen ze gewoon verder les blijven geven.

De verdachten riskeren tot drie jaar gevangenisstraf indien ze schuldig bevonden worden.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties.

Gemeente verbiedt niet-gevaccineerde kinderen in openbare ruimtes en zware boete of cel voor ouders.

10-jarige jongen berooft zich van het leven nadat pestkoppen zeggen dat hij zelfm*ord moet plegen.