in

Harry (13) hangt zichzelf op nadat hij ontdekte dat meisje op wie hij verliefd was een vriendje had.

Een tienerjongen beroofde zich van het leven nadat hij ontdekte dat het meisje op wie hij verliefd was een vriendje had.

Harry Storey (13) had zijn vrienden via Whatsapp gezegd dat hij zelfmoordgedachten had, maar ze dachten dat hij maar wat grapte. Later die avond op 1 maart, vond zijn vader Andrew zijn lichaam in hun huis in Chilton in het Verenigd Koninkrijk.

De rouwende vader zei: “Ik kon niet vatten wat ik zag.”

Hij probeerde zijn zoontje nog te reanimeren en toen zijn vrouw binnenwandelde, riep hij om de hulpdiensten te bellen. Hij werd overgebracht naar een ziekenhuis, waar hij drie dagen later zou overlijden.

Lees ook  8-jarig meisje dood gesleept door trein nadat moeder haar onder wagons deed kruipen om bus te halen.

Uit een onderzoek blijkt nu dat het onwaarschijnlijk was dat Harry echt dood wilde. Vader Andrew zei: “We hadden een programma gezien waarin een vrouwelijke ster zich had opgehangen, maar haar vrienden redden haar. Het deed ons afvragen of hij misschien een sensationeel zicht had op wat er zou kunnen gebeuren.”

Onderzoeker-sergeant Lou Hefferman-Glover zei: “Ik denk dat hij onverwacht het bewustzijn verloor. Het kon niet voorspeld of voorkomen worden door zijn familie.”

Ook de lijkschouwer is van mening dat Harry niet wilde dat zijn poging fataal zou zijn. Hij houdt de juridische oorzaak van het overlijden op een “ramp, het vrijwillig nemen van een risico dat fout afloopt met de dood tot gevolg.”

Lees ook  Hij stond op het punt te trouwen met zijn geliefde, maar toen onthulde hij een GROOT geheim…

Vader Andrew betoonde eer aan zijn zoontje en zei: “Harry was een charismatische, zorgzame jongen en sport maakte een groot deel uit van zijn leven, hij speelde rugby, cricket en tennis. (…) Hij leek ons een normale tiener, maar hij legde de lat erg hoog voor zichzelf. Het kwam als een complete schok voor ons.”

Als je vragen hebt over zelfmoord of sombere gedachten hebt, neem dan alsjeblieft contact op met de professionals van de zelfmoordlijn. In Nederland kan dit via de crisislijn 0900-0113 en in België via het nummer 1813.

Monique en André zijn uit elkaar.

De familie van Monique Westenberg reageert op de scheidingsgeruchten