in

’Jongeren gooien vuurwerk naar rouwstoet’

Jongeren hebben in Ede op Oudejaarsdag een rouwstoet bekogeld met vuurwerk. Dat staat in een Facebook-bericht van uitvaartbedrijf Van de Weerd.

„Op oudejaarsdag vertrok rond het middaguur de rouwstoet vanaf Rouwstate van de Weerd naar de begraafplaats.

Terwijl Hans van de Weerd, de uitvaartleider, voorliep werd door jongeren vuurwerk naar hem en de rouwauto gegooid”, zo staat er.

De uitvaartleider sprak daarop de jongeren kort en bondig toe: „Ik heb ze respect gevraagd voor de rouwstoet en gevraagd hoe zij het zouden vinden als zij iemand moesten verliezen en als dan de rouwstoet bekogeld zou worden met vuurwerk.”

Lees ook  Hond van vier maanden hond wordt achtergelaten in een “high-kill” asiel, maar krijgt onverwachte hulp

„Toch lopen de rillingen over je rug als je er aan terug denkt,” zegt Van de Weerd achteraf. „Wat als je geraakt wordt of de auto zware schade oploopt?

Laten we met elkaar hopen dat dit een eenmalig incident was. Daarom vragen we aan het begin van het nieuwe jaar: respect voor de uitvaart en de veiligheid voor elkaar.”

Lees ook  Het paar krijgt drie keer een tweeling in minder dan 5 jaar, maar dat is niet eens het gekste deel van dit verhaal

Een woordvoerder zegt dat dit in de zestig jaar dat het uitvaartbedrijf actief is, nog nooit is voorgekomen. Maar aangifte wordt niet overwogen.

„We zouden het liefst in gesprek gaan met de daders en hun ouders en ze een rondleiding geven in ons bedrijf, zodat ze zien wat het vak inhoudt.”

Hij denkt dat dat meer zin heeft dan bijvoorbeeld een Halt-straf. „We doen een algemeen appel: heb respect en doe voorzichtig. Het kan zomaar je eigen opa of oma zijn.”

Man meldt zich in boevenpak op bureau: ’Ik moet nog 4 jaar vastzitten’

Jeanine (41): ’Hij wil dat ik hem sla in bed’