in

Jongens (12 en 13) aangehouden voor fatale flatbrand Arnhem, waarbij peuter en vader omkwamen

De politie in Arnhem heeft twee verdachten aangehouden voor de flatbrand, afgelopen nacht. Bij die brand kwamen een 4-jarige jongen en zijn 36-jarige vader om het leven.

Het gaat om twee jongens van 12 en 13 jaar oud. Ze zijn aangehouden voor betrokkenheid bij brandstichting, met dood als gevolg. Eerder vandaag werd er al rekening mee gehouden dat de brand werd veroorzaakt door vuurwerk.

Lees ook  Strand Scheveningen helemaal zwart na uit de hand gelopen vreugdevuur

De brand woedde in de hal, de lift en het trappenhuis van de flat. Alle slachtoffers komen uit hetzelfde gezin. De moeder (36) en een 8-jarige dochter liggen nog in het ziekenhuis. Het gezin zat op het moment van de brand vast in de lift, ze ademden veel rook in.

Lees ook  77 nieuwe coronabesmettingen in Nederland- 3 doden!

Meerdere bewoners moesten afgelopen nacht geëvacueerd worden door de brandweer. Een deel van de bewoners is in de flat gebleven, omdat ze moeilijk hun huis uit konden, zegt een woordvoerder van woningcorporatie Vivare.

De directeur van woningcorporatie Vivare reageert geschokt op de fatale flatbrand. Hij wil een verbod op vuurwerk, omdat dat mogelijk de oorzaak van de brand is.

Voor alle McDonalds fans: Vanaf nu kun je in de McDonalds trouwen vanaf 350 euro!

Jongetje (4) en vader omgekomen bij flatbrand Arnhem, moeder en dochter zwaargewond