in

Jongen van 6 “boos op God” omwille van beperking. Dan ziet mama een tiener op televisie en weet dat hij het antwoord is.

Virale video’s verschaffen ons doorgaans enkele minuten entertainment. Sommige kijkers putten er zelfs inspiratie uit. Het is echter zelden dat er een persoonlijke band ontstaat met de kijker en de maker van de video. Jayce Crowder, nu 6, had een beetje inspiratie en hoop nodig.

Toen zag hij een video van Trashaun Willis. De vaardigheden van Willis als atleet zijn op zich al indrukwekkend. Het grootste stuk van zijn linkerarm ontbreekt, maar dat maakt zijn dunks nog indrukwekkender. Jayce heeft dezelfde genetische afwijking.

Jayce werd gepest aan de basisschool van Pleasant Hill in Des Moine. Hij begon het fysieke verschil tussen hem en zijn klasgenootjes echt te voelen. Zijn moeder, Cortney Lewis, vertelde aan USA Today: “Hij vertelde ons dat hij boos was op God omdat hij hem zo gemaakt had. Dat brak ons hart.”

Lees ook  Gepensioneerde dame doet walgelijke vondst in pak bananen van Aldi.

Jayce miste een groot stuk van zijn linkerarm als gevolg van een zeldzame aandoening gekend als amniotisch bandsyndroom. Toen hij in de baarmoeder groeide, had de vruchtzak van zijn moeder uitstulpingen die rond zijn linkerelleboog gewikkeld waren. Hierdoor werd zijn groei ernstig aangetast.

Ongelofelijk maar waar, maar de virale basketbalspeler die Lewis en Jayce op televisie gezien hadden, had hetzelfde verhaal. Op dat moment was Willis een jongen uit de achtste groep uit Washington, Iowa.

Sindsdien werd hij het rolmodel van Jayce. Een familievriend van Lewis zag het verhaal van Willis en stuurde hen een berichtje. Dat leidde ertoe dat Willis en Jayce elkaar persoonlijk ontmoetten in de Washington Middle School. Jayce kreeg een shirt met de zin “Tien vingers zijn overgewaardeerd.”

Lees ook  Dit is Storm, een Nederlands paard die elk meisje jaloers kan maken

Nog belangrijker, Willis praatte met de jonge jongen over het perfecte ontwerp van God, hoewel ze beiden een linkerarm misten. Jayce kreeg ook advies mee over hoe hij met pesten moet omgaan.

Deze ontmoeting was niet alleen voordelig voor de kinderen, maar ook voor de moeders. De moeder van Willis, Jennifer Williams, en Lewis hebben nog altijd contact met elkaar.

Het is de steun waarvan Lewis dacht dat ze die nooit zou hebben. Ze vertelde aan USA Today: “Ik weet in mijn hart dat alles goed komt, maar het verzekerde me dat mijn zoon tot een prachtig kind zal opgroeien.”

We wensen Jayce en zijn gezin het allerbeste toe!

Mama bevalt van ’s werelds eerste zevenlingen – 18 jaar later moet je hun afstudeerfoto’s eens goed bekijken.

School huurt Betty de therapiehond in om de angsten van de leerlingen te verminderen.