in

Jongen neemt wraak op pestkop en wordt geschorst. Nu verspreidt de stiekeme “straf” van papa zich als een lopend vuurtje.

Pesten is vreselijk, en het valt nooit goed te praten. Het is iets wat de jeugd van maar al te veel mensen verknoeid, een tijd die zou moeten overlopen van vreugde en gelach. Het kan niet de bedoeling zijn dat mensen aan hun kinderjaren terugdenken met angst. Maar wanneer is het oké dat een gepest kind wraak neemt? En wat voor ’n reactie is aanvaardbaar?

Een gebruiker van het internetforum Imgur vertelt een verhaal dat zich onlangs afspeelde op een school. Het neefje van de gebruiker werd maandenlang gepest, tot hij er op een dag genoeg van had en de pestkop een lesje leerde dat hij nooit zou vergeten.

Was de neef in z’n recht? Uiteraard is geweld nooit een antwoord – maar is het in bepaalde omstandigheden wel gerechtvaardigd? De school vond van niet, en schorste beide leerlingen voor drie dagen. De vader van de neef had echter een heel andere kijk op de dingen.

Lees ook  Twee weken lang alleen rijst eten, dat is het geheim voor een gezuiverd lichaam

Hij vindt dat we allemaal voor onze principes zouden moeten opkomen, en dat deze jonge jongen het recht had om van zich af te bijten.

Wat vind jij hiervan? Lees het onderstaande verhaal om je mening te vormen.

Vorige vrijdag was de laatste druppel. Een pestkop blokkeerde mijn neefje om op de bus te stappen. Er is een video van mijn neefje waarin hij de pestkop herhaaldelijk vraagt om opzij te gaan.

Dat was de druppel. Mijn neefje duwde zijn pestkop en begon hem te slaan.

Een begeleider trok mijn neef van de pestkop af en ze werden beiden naar de directeur gebracht. De ouders werden opgebeld.

Volgens mijn oom vroegen de ouders van het andere kind dat mijn neef uitgesloten zou worden, zelfs nadat ze de video hadden gezien van hoe mijn neefje getreiterd werd.

Mijn oom vergeleek hen met de oom en tante van Harry Potter.

Lees ook  Goed nieuws: Virus muteert amper

De directeur verkondigde dat beide studenten drie dagen geschorst zouden worden. Mijn oom maakte het duidelijk dat hij mijn neef niet zou straffen en dat de drie dagen gewoon vakantiedagen zouden zijn.

Dat maakte de ouders van de pestkop nog bozer. Ze dreigden ermee om mijn neefje te vervolgen als hij nog eens in hun buurt zou komen. Mijn oom antwoordde dat mijn neefje de pestkop opnieuw een pak slaag zou geven als hij zijn zoon nog eens zou pesten.

Wat er ook van zij, ik praatte net met mijn oom en hij vroeg me om mijn neef mee uit te nemen op zijn laatste dag schorsing. We gaan karten en naar de bioscoop.

Hij verdedigde zichzelf en ik ben trots op hem.

Wat vind jij hiervan? Wat zou jij in deze situatie gedaan hebben? Laat van je horen in de reacties hieronder!

Blinde wasbeer rent de veranda op, als ze zien wie er achter hem aan loopt, kunnen ze hun ogen niet geloven

Niemand kon de zweren op het gezicht van de baby genezen – dan vindt haar moeder een oplossing die de dokters gemist hadden.