in

Jongen krijgt wraak op pestkop en wordt geschorst, nu verspreidt vaders stiekeme “straf” zich als een lopend vuurtje

Pesten is verschrikkelijk. Het is iets dat de jeugd van veel mensen ruïneert, een tijd die gevuld zou moeten zijn met vreugde en plezier, maar die de meeste mensen zich herinneren als vol van angst en lijden.

Maar wanneer is het goed dat een gepest kind wraak neemt? En welke soort reactie is acceptabel?

Een gebruiker op internetforum Imgur vertelt een verhaal dat zich onlangs afspeelde op school. De neef van de gebruiker werd al een aantal maanden gepest, totdat hij op een dag genoeg had en de pester een les gaf die hij nooit zal vergeten.

Was dat in orde? Geweld is natuurlijk nooit het antwoord – maar zijn er speciale omstandigheden waar het goed is? De school vond van niet, en schorste de beide studenten drie dagen. De vader van de neef, aan de andere kant, had een andere kijk op de dingen.

Hij is van mening dat we allemaal voor onze principes moeten staan, en dat we een jonge jongen moeten laten zien dat het soms oké is om onder bepaalde omstandigheden voor jezelf op te komen.

Lees ook  Moeder in cel voor onopzettelijke doding van haar 2-jarig zoontje

Wat denk je? Lees het onderstaande verhaal en deel je mening in de reacties.

Afgelopen vrijdag was de laatste druppel. Bully blokkeerde de ingang van de bus voor mijn neef. Er is een video van mijn neef die herhaaldelijk de pestkop vraagt om aan de kant te gaan.

Bully duwde vervolgens mijn neef met voldoende kracht, en hij struikelde. Terwijl mijn neef probeert op te staan, schopt hij mijn neef in de maag en slaat hem in zijn gezicht wanneer hij probeert weer op te staan.

Dat was de druppel. Mijn neef rende naar zijn pestkop en sloeg hem vervolgens terug.

De conciërge trok mijn neef van de bullebak af en beide werden naar het schoolhoofd gebracht. Ouders worden gebeld.

Volgens mijn oom eisen de ouders van de andere jongen dat mijn neef van school wordt gestuurd, zelfs nadat ze de video van mijn neef zagen die op de grond werd geschopt en geslagen.

Mijn oom vergeleek ze met de tante en de oom van Harry Potter.

Het schoolhoofd kondigt aan dat beide studenten een schorsing van drie dagen zullen ontvangen. Mijn oom maakt duidelijk dat hij mijn neef niet straft en dat de drie dagen vrijetijdsbestedingen zullen worden.

Dit maakt de ouders van de bullebak nog meer kwaad. Ze vertellen mijn oom dat als mijn neef opnieuw in de buurt van hun zoon komt, ze hem zullen aanklagen. Mijn oom vertelt hen dat als hun zoon achter mijn neef aan gaat, hij gewoon weer geslagen zal worden, tot hij hem met rust laat.

Hoe dan ook, ik sprak net met mijn oom en hij vroeg me om mijn neef uit te nemen voor een dag vol plezier deze woensdag (de laatste dag van zijn schorsing). Ik ga met hem karten en naar de film.

Hij verdedigde zichzelf en ik ben trots op hem.

Denk je dat de school het juiste heeft gedaan door de jongen te schorsen, of denk je dat de vader het juiste heeft gedaan door te weigeren hem te straffen omdat hij voor zichzelf opkomt?

Lees ook  Dronken vader gooide zoontje (5) in oceaan om ‘hem te leren zwemmen’

Laat je gedachten achter in de reacties hieronder. En vergeet niet om dit verhaal met je vrienden te delen op Facebook!

Vrouw vindt het ondenkbare op de bestuurdersstoel van de auto van haar man

De man rijdt moederzwaan dood voor ogen van haar angstige kuikens – nu is het internet woedend