in

Jongen (8) sterft na hij gedwongen werd om ’s nachts in een ijskoude garage te slapen

Toen officieren naar het huis van een politieagent in New York City werden geroepen, ontdekten ze een 8-jarige jongen in een garage.

Officieren kregen van officier Michael Valva te horen dat zijn zoon Thomas op de oprit was gevallen en het bewustzijn had verloren. Maar officieren stonden op het punt een verhaal te ontdekken dat heel anders was.

Michael verrichtte reanimatie op zijn zoon toen officieren op een koude ochtend in januari in hun huis op Long Island aankwamen.

De 8-jarige werd naar het ziekenhuis gebracht waar hij dood werd verklaard en zijn lichaamstemperatuur werd geregistreerd bij 76 graden Fahrenheit (24,4 graden Celsius).

LEES OOK!
Vrouw dreigt politie te besmetten met corona tijdens verkeerscontrole

“Thomas Valva werd ’s nachts blootgesteld aan vriestemperaturen in de onverwarmde garage van het huis, toen de buitentemperatuur 19 graden was,” kondigde Sualdolk County politiecommissaris Geraldine Hart aan in een persconferentie.

De medisch onderzoeker zei dat onderkoeling een belangrijke factor was in de dood van Thomas, voegde Hart toe, zoals gemeld door The Washington Post.

Hart zei dat onderzoekers ook hebben vastgesteld dat verwondingen aan het gezicht en hoofd van de jongen “inconsistent” waren met de timing van gebeurtenissen en het verhaal dat Michael Valva de politie van Suffolk gaf, volgens het nieuwsartikel.

Vijf andere kinderen waren bij Thomas thuis: zijn 6-jarige en 10-jarige broers en Michael’s verloofde Angela Pollina’s 6-jarige dochter en 11-jarige tweelingmeisjes.

LEES OOK!
Het ontroerende verhaal van man met alzheimer die denkt dat dagelijks applaus vanop balkons voor hem is en zijn mondharmonica

Deze kinderen werden op spoedbasis uit huis gehaald en in een ‘veilige omgeving’ geplaatst, zei Hart.

“We onderzoeken nog steeds de omvang van het misbruik en of het zich uitstrekt tot alle kinderen,” zei Hart. “Deze arrestaties zijn niet het einde van het onderzoek.”

De politie van Suffolk County beschuldigde Valva (40) en zijn verloofde, Angela Pollina (42) van tweedegraads moord en beschuldigde hen van gedrag dat “een groot risico op overlijden voor dit kind veroorzaakte,” voegde Hart eraan toe.

Freek Vonk deelt foto van groot litteken op bovenarm na haaienbeet

Gezin leeft op industrieterrein tussen muizenkeutels: ‘Mensonterend’