in

Jongen (5) redt het leven van zijn moeder door zijn lievelingsserie ‘Brandweerman Sam’

De vijfjarige Britse Alfie heeft het leven van zijn moeder gered dankzij de kinderserie ‘Brandweerman Sam’.

De jongen belde het noodnummer omdat hij dat kende uit zijn lievelingsprogramma.

Ongelukkige val

Moeder Gemma Harris (30) uit het Britse Lincolnshire liep de trap op, maar gleed uit omdat ze op haar joggingbroek stapte. Ze viel veertien traptreden naar beneden en raakte bewusteloos nadat ze met haar hoofd op de leuning was gevallen. Alfie vond haar en belde meteen het noodnummer, 999. Brandweerman Sam had namelijk ooit in een aflevering verteld wat je moet doen als iemand hulp nodig heeft: het noodnummer bellen.

Lees ook  Elke keer als deze vrouw ontspant, reageert haar tweeling ZO!
Ambulances en hulpdiensten

“Er was ooit een aflevering over het bellen van het noodnummer 999. In die aflevering leggen ze uit wat ambulances zijn en hoe de hulpdiensten mensen kunnen helpen die gewond zijn geraakt. Ik ben hartstikke trots op zijn zoon. Ik had nooit gedacht dat ik dankzij ‘Brandweerman Sam’ gered zou worden. Door dit verhaal hoop ik dat ouders hun kinderen voortaan uitleggen dat ze het noodnummer moeten bellen bij een ongeval. Niet ieder kind heeft namelijk de betreffende aflevering van Brandweerman Sam gekeken.”, laat Alfies moeder aan een Britse krant weten.

Lees ook  Siamese tweeling kan eindelijk naar huis om in eigen bedden te slapen na gevaarlijke operatie
Massaal gedeeld

Het gaat inmiddels goed met Gemma en ze is volledig hersteld. De kleine Alfie gaat nu met zijn heldendaad de wereld over. Zijn verhaal wordt massaal gedeeld via social media.

Help jij mee om deze jongen een applausje te geven, door dit bericht te delen met je vrienden en familie? Ze weten dan ook meteen dat het heel belangrijk is om je kinderen te instrueren over wat ze moeten doen bij een noodgeval!

Baby krijgt nieuw brilletje. Kijk zijn onbetaalbare reactie wanneer hij zijn ouders voor de eerste keer ziet.

Baby’s gehuil redt mama uit coma – het geniale idee van de verpleegster ontvangt veel lof