in

Jongen (4) dood aangetroffen na onschuldig spelletje: “Hij werd opgehangen met een jas”

Een 4-jarig jongetje uit het Verenigd Koninkrijk kwam om het leven tijdens een spelletje dat op het eerste gezicht onschuldig leek. Hij werd opgehangen met zijn trui. “Ik begrijp niet hoe dit is kunnen gebeuren”, reageert de vader.

Maison Hirstle, een 4-jarige jongen uit North Yorkshire, voelde zich wat ziek. Vader James (29) besloot de jongen niet naar school te sturen, zodat hij thuis kon rusten. Maison voelde zich al snel beter en vroeg zijn vader of hij buiten mocht spelen met zijn vriendjes na schooltijd. De vader zag geen probleem en liet de jongen wat spelen met zijn broer Preston (5) en een ander vriendje. Zo zou hij snel weer helemaal de oude zijn.

De vader hield de jongens nauwlettend in de gaten, maar werd afgeleid omdat zijn andere zoon TJ thuiskwam. De jongens speelden ongeveer een uurtje, maar wat de buurman toen aantrof, is verschrikkelijk. Buurman Rafael Twardowski kwam thuis, maar de voordeur was volledig geklemd. Toen Rafael en een vriend de deur steeds verder probeerden open te duwen, zagen ze de voet van een kind achter de deur.

Lees ook  Laatst overlevende reddingshond van 9/11 krijgt de beste dag ooit om haar verjaardag te vieren.

“Ik stak mijn hoofd achter de deur en zag hoe een jongen was opgehangen met een jas”, getuigt de buurman. “De jongen had een kap over zijn hoofd, dus ik kon aanvankelijk niet zien wie het was. Een vriend die bij me was, besloot meteen de ambulance te bellen. Ik nam het lichaam van de jongen en legde hem op de grond. Ik probeerde zijn hartslag en ademhaling te voelen. Zijn mond was grijs. Hij ademde niet en zijn hart klopte niet meer.”

Lees ook  'Samsung komt in 2021 met telefoon met oprolbaar scherm'

Toen de vader van de jongen het nieuws vernam, was hij compleet in shock. De man begrijpt niet hoe dit is kunnen gebeuren. “Ik heb geen idee hoelang hij daar al hing. Ik beschuldig mezelf elke dag opnieuw”, zegt de vader emotioneel. Ook de moeder reageert verslagen. “Ik hield zo veel van hem. Hij was mijn hele wereld. Mijn zoon was zo lief, vrolijk en altijd eerlijk. Ik moet sterk zijn voor mijn andere kinderen, maar elke dag lijkt zo onwerkelijk. Ik kan nog steeds niet begrijpen hoe dit is kunnen gebeuren”, getuigt de moeder van de overleden jongen. De jongen kwam om het leven tijdens een spelletje met zijn 5-jarig broertje. Hoe het accident precies is kunnen gebeuren, is onduidelijk.

 

Vrouw slaapt elke nacht met een python. Dan stopt het met eten en beseft de dierenarts de verschrikkelijke waarheid.

Verpleegster troost terminale kankerpatiënte door favoriete liedje te zingen – beelden ontroeren miljoenen