in

Jongen (14) neergestoken in metrostation Spijkenisse, politie arresteert 13-jarige verdachte

De politie heeft gisteravond een 13-jarige jongen aangehouden voor een steekpartij in de hal van metrostation Heemraadlaan in Spijkenisse.

Daarbij raakte omstreeks 19.20 uur een 14-jarige jongen zwaargewond. Hij is met een spoedtransport naar het Erasmus MC in Rotterdam overgebracht.

Camerabeelden leidden een kleine twee uur later naar de verdachte, een 13-jarige jongen, die werd aangehouden. Beide jongens wonen in Spijkenisse.

Door nog onbekende oorzaak ontstond ruzie tussen de twee. Het onderzoek naar de precieze toedracht van de steekpartij waarbij het slachtoffer in zijn buik werd gestoken is in volle gang, aldus de politie.

,,Het feit dat wederom een steekincident tussen jongeren plaatsvond, is zorgelijk,’’ zegt de politie, daarmee refererend aan eerdere incidenten van de afgelopen tijd. Toch denkt de politie dat dit drama los staat van het recente geweld in IJsselmonde.

Lees ook  Junk zou twee tientjes krijgen voor liquidatie in Breda, maar wordt zélf beschoten

Geschrokken
Burgemeester Foort van Oosten van Nissewaard, waar Spijkenisse toe behoort, zegt in een reactie ‘erg geschrokken van de ernst van de zaak en de leeftijd van de betrokkenen’ te zijn.

,,Het is nu aan de politie om de feiten op een rij te zetten.‘’ Van Oosten vraagt mensen die iets gezien hebben of meer informatie hebben dit bij de politie te melden.

De Volkspartij zegt in een reactie op de steekpartij dat ze wil dat de metrostations weer door RET’ers bezet worden.

Lees ook  Trailer van tweede deel A Quiet Place jaagt je de stuipen op het lijf

Daarnaast pleit fractievoorzitter Peter van der Velden voor het inzetten van bijzondere opsporingsambtenaren voor handhaving in plaats van het uitschrijven van parkeerbonnen.

In tien dagen tijd was dit de derde steekpartij in Spijkenisse. Vorige week woensdag werd een 20-jarige man na het uitgaan neergestoken door een 16-jarige knaap. Deze is opgepakt.

Gisteren stak een man een vrouw in haar woning in de wijk De Akkers. Het ging om de ex-partner van de vrouw. Het slachtoffer raakte licht gewond. De steker is nog voortvluchtig.

Moeder schiet eigen kinderen en zichzelf dood

Nederlandse man (69) sterft, vrouw (51) zwaargewond na bijenaanval Tanzania