in

Jongen (10) helpt babybroertje ter wereld komen en redt zijn leven

De 10-jarige Jayden Fontenot begrijpt de omvang van zijn daden wellicht nog niet zo goed van de dag waarop zijn moeder te vroeg begon te bevallen. Hij deed gewoon wat zijn mama vroeg, toen ze vroegtijdig haar weeën kreeg en hevig bloedde.

De baby van Ashley Moreau lag in stuithouding, haar echtgenoot was aan het werk en de oma van de jongen, die in de buurt woonde, had net een rugoperatie aan de rug en kon niet wandelen. Ze belde de hulpdiensten, terwijl Jayden kalm bleef en alles deed wat mama hem vroeg.

Een onvervalste held
De tienjarige slaagde erin om de baby om te draaien en hielp zijn broertje ter wereld komen op de vloer van de badkamer van hun huis in Sulphur.

Lees ook  Artsen geven de hoop op haar man op: dan maakt ze een ingrijpende beslissing

Maar toen zijn broertje geboren werd, ademde hij niet. Jayden greep meteen een neusspray, die normaal voor zijn zusje is, en redde het leven van zijn broertje.

De 36-jarige moeder van twee zei Jayden dat hij zijn broertje snel ter wereld zou moeten helpen brengen omdat het kleintje niet ademde.

Jayden antwoordde zonder aarzelen: “Zeg me wat ik moet doen en ik doe het.”

“Ik was aan het huilen, maar ik probeerde kalm te blijven”, vertelde Ashly. “Jayden was zo rustig, wat me nog meer kalm maakte. Ik kon zien dat hij bang was, maar hij wist dat hij het moest doen.”

Lees ook  Dronken bestuurder rijdt zwangere moeder dood - de woorden van haar echtgenoot zijn hartverscheurend

Precies toen de ambulance arriveerde, begon de baby te ademen. Na deze zware beproeving herstelden de moeder en haar baby snel.

“Telkens wanneer ik eraan denk, moet ik huilen”, zei Ashly. “Ik denk niet dat Jayden snapt wat hij deed en hoe groots het is.”

Later werd Jayden op zijn middelbare school nog gehuldigd door de burgemeester en hulpverleners.

Wat een geweldige jongen! Laten we Jayden overladen met hartjes. Hij heeft later wel een sterk verhaal te vertellen aan zijn broertje!

Gordon mist wijn en coke enorm

Poes Jelle aangereden en sleept zichzelf terug naar huis: ‘Mijn hart brak toen ik haar zag liggen’