in

Jongeman opent een “restaurant” – alleen maar om straathonden te helpen.

Hoewel we ook hier nog al teveel honden hebben die in erbarmelijke situaties leven, hebben de meesten wel een familie of leven ze minstens in een asiel. Ze hebben voedsel, een dak boven hun hoofd en vinden hopelijk snel een thuis.

In Brazilië lopen de straten over van de honden die voor hun overleving moeten vechten. Elke dag is een strijd, vooral voor voedsel.

Maar een jonge dierenvriend, João Araújo, bedacht een slim idee om zoveel mogelijk honden te helpen.

Lees ook  De mannen komen op een bijzonder geluid af en blijven dan stokstijf staan. Wat ze daar aantreffen is iets wat zowel levend alsook wanhopig is

Met enkele materialen bouwde hij een hondenrestaurant dat 24 uur op 24 open is. Maar hij zette niet gewoon een voederbak buiten. Hij bouwde een echt miniatuur restaurant waar honden naartoe kunnen gaan als ze honger of dorst hebben.

Zijn idee was zo’n succes dat hij ondertussen verschillende restaurants in de stad opende, allen gebouwd met gerecycleerde materialen.

Lees ook  Mama zet haar 7-jarige dochter met lange haren op school af – wanneer ze terugkeert, ziet mama haar haar en gilt.

Helaas ondervond het project enkele moeilijkheden. Verschillende “restaurants” werden gestolen en verwoest. Maar met de hulp van andere mensen blijft hij restaurants bouwen en zoveel mogelijk honden helpen.

“Als ze stelen, bouw ik er twee.”

Zijn idee inspireerde anderen en nu zijn er meerdere Braziliaanse steden die zijn voorbeeld volgen.

DEEL dit artikel als ook jij vindt dat João een echte held en rolmodel is!

Ze was nog nooit geknuffeld. Kijk nu wat er gebeurt als hij haar voor de eerste keer liefde toont.

Een hond werd voor een laatste rit meegenomen om voorgoed in slaap te worden gebracht. Toen deed hij iets aangrijpends.